Döngüsel modül aktarım sorunu

Merhaba arkadaşkar A ve B olarak iki modülüm var. A modülünde fonksiyonlarım , B modülünde Class yapım var.
A modülü B den , B modülü de A dan fonksiyon kullanıyor.
Sonuçta iç içe aktarım oluyor ve hata alıyorum. Bu durum nasıl çözülebilir mantık olarak ters olan bir durum var anlam veremediğim 1 yapıyı kodlamışım bir kere neden diğer tarafta kullanamıyorum bunun çözümü illa vardır diye düşünüyorum yeni sayılırım o yüzden ben bilmiyorum diye düşünmekteyim. Destek lerinizi rica edeirm.

Kullanım mantığınızın yanlış olduğunu düşünüyorum. Modüllerde sınıf kalıplarınızı saklamanız doğru, başka bir modülde ihtiyaç duyduğunuz fonksiyonları saklamanız da doğru. Bu ikisi dışındaki bir .py dosyasında söz konusu fonksiyonları ve sınıfları içe aktarıp kullanmanız gerekir diye düşünüyorum. Yani diyelim A modülünde ürün sınıfım var, B modülünde sepette biriken ürünlerin toplam fiyatını hesaplayan bir fonksiyonum var. C.py ise kullanıcıya gösterdiğim gui dosyası olsun, bu dosyaya A ve B’yi import edip kullanabilirim.

Kodlarınızı paylaşırsanız ne yapmak istediğinizi daha iyi anlarız. Ya da en azından aldığınız hatayı paylaşırsanız daha hızlı destek bulabilirsiniz.

2 Beğeni

Python kodu yapi olarak degil, satir satir calistirilan bir sekilde isleniyor. Import statement’lari, deklaratif bir sekilde baglilik belirtmekten ziyade imperatif bir sekilde diger modulun kodunun calistirilip sonucun bir isme atanmasini sagliyorlar.

Modulu gerektigi yerde (fonksiyon icinde) import edebilirsiniz.

Iki modulun birbirine bagli olmasi, yazilim muhendisligi prensiplerine gore de yanlis. Modullerin birlestirilmesi veya ayrilmasi gerekiyor.

1 Beğeni