Dosya içinde tekrar eden kelimeleri yazdırma

Öncelikle Python konusunda yeniyim. Kendi dosya programımı oluşturmaya çalışıyorum. Bir dosya içinde tekrar eden e-mail sifre bilgilerini okuyup email:sifre olacak şekilde alt alta farklı bir dosya içine yazdırmak istiyorum.

Örnek döküman içeriği

Adı: Ali
Soyadı: Can
Email: ornekdosya@gmail.com
Şifre: asdasd123
Üye Olduğu Platformlar: Canlitv, Film Paketi, Dizi Paketi,

Adı: Veli
Soyadı: Dağ
Email: tesekkurler@gmail.com
Şifre: Velidag123
Üye Olduğu Platformlar: Canlitv, Film Paketi

Bunun yüzlerce devam ettiğini düşünelim

Oluşturacağım yeni dosya içeriği

email1:şifre1
email2:şifre2

Umarım anlatabilmişimdir. Bu kodları nasıl yazabileceğim konusunda yardımcı olabilirseniz çok müteşekkir olurum şimdiden çok teşekkür ederim…

Ilk yapacaginiz sey sorunun iki ana parcadan olustugunu fark etmek: Bir dosyadan e-mail+sifre listesini almak, ve bir dosyaya e-mail+sifre listesi yazmak.

Birinci parcanin ciktisiyla ikinci parcanin girdisi ayni: E-mail+sifre listesi.

Oncelikle bu listenin nasil bir Python veri turunde tutulmasi gerektigine karar vermeniz lazim. Liste tutmak icin list veri tipi var. Listenin elemanlarinin ne olacagina karar vermeniz lazim. Dogrusu string tuple’i (('e-mail', 'sifre')), ama baska seyler de olabilir.

Daha sonra iki ayri parcayi birbirinden bagimsiz olarak yazmaniz, en sonunda da birlestirmeniz lazim.

Ilk parca icin dosya okuma islemlerinin yaninda str.startswith methoduna ve [] ile indexlemeye bakabilirsiniz. Ikinci parca icin dosya yazma islemleri yeterli olacaktir.

1 Beğeni

Yanıtınız için teşekkür ederim. Aslında mantığı anladım dosya arama find metodu ilk veriye ulaştım ama bunu döngüye sokamadım eğer mümkünse döngüyü oluşturabileceğim kod konusunda yardımcı olurmusun

find methodu aramaya baslanilacak indisi de parametre olarak aliyor. Son buldugu indis+1 girdi olarak verildigi takdirde aramaya kaldigi yerden devam edecektir.

Her satiri tek tek isleyip email ve sifre satirlarinda islem yapmak da bir opsiyon.

1 Beğeni