Eğitim Önerisi - Bilgisayar Bilimleri ve Siber Güvenlik

İyi forumlar,

Youtube’da yeni yeni eğitimlerine başlamış olan bir hocamız var.

Prof. Dr. Kemal Bıçakcı. Akademisyen.

Kemal Bıçakcı, yakın tarihte İstanbul Teknik Üniversitesi Bilişim Enstitüsüne geçmiştir. Daha öncesinde, [TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği] bölümünde öğretim üyesi idi. Ayrıca, kimlik ve erişim yönetimi alanında faaliyet gösteren ve davranışsal biyometri konusunda uzmanlaşan [Securify] şirketinin kurucu ortağıdır.

Kendisi ile ilgili detaylı bilgileri merak edenler blog sayfasına bakabilirler >> http://kemalbicakci.com/

Siber güvenlik alanında, bilgisayar bilimleri alanında ve zamanla eklenecek diğer yeni dersler ile kendisini geliştirmek isteyenler varsa takip etmesini tavsiye ediyorum. Bir kaç ufak uyarıda bulunacağım.

Dersleri veren kişi bir akademisyen olduğu için 0’dan ileri seviye gibi ders anlatmıyor. Bu aslında bir yandan iyi bir yandan kötü.

İyi yanı, öğrenmek istediğiniz ve öğretilmek istenen şeyin asıl öğrenilmesi ve öğretilmesi gereken şekilde işleme alınıyor olması sizi daha bilgili hale getirecektir.

Kötü yanı, bu konularda hiç temeli olmayanların derslere bağlanabilmesi biraz vakit alır.

Hocamızın youtube kanalı >> https://www.youtube.com/channel/UC-6xv5d_YQhzmkGZik0CYrQ

Gerçekten faydasını göreceğinizi düşünüyorum. Eğitim doğru kişiler tarafından verilmeli ve doğru şekilde verilmelidir. Böyle bir eğitmenden haberdar olmanız gerekiyor.

Merak edenler, ihtiyaç duyanlar için…

2 Beğeni

Teşekkürler,

Eğer temel yapılmak istenirse belki ama belki ders programı işinize yarayabilir. Mesela bazı dersleri alabilmek için bazı önşartları sağlamak gerekiyor.

Mesela bu computer security dersi için:

Ama bilemiyorum ya, computer organization dersini Türk-Alman Üniversitesi ilk dönem önşartsız verirken bazı üniler Digital Circuit dersini ön şart koşuyor :confused:

Her neyse böyle işte.

1 Beğeni