Entegrasyon IDE

Arkadaşlar ben basit bir Python IDE’si yaptım. Biliyorum TekOForum’da olduğu gibi; reklam yapamazsın diyenler olacak ve gene moderatör sıkıntı yok diyecek. Ben sadece haberdar olun diye bu reklamı yapıyorum. Neyse;

Projeyi github’ıma yükledim;
Link: GitHub - firattunaarslan/entegrasyon-ide: Python IDE

Umarım beğenirsiniz.

Neden python ide? neden onun yerine java perl veya ruby değil ? ee ben kullanıcısı olduğum bütün forumlarda böyle ideler görüyorum ve çoğunlukla python oluyor. Neden? şimdi bunun gibi bir sürü ide var. tamam gelişmek için yaptıysan sıkıntı yok ama biraz bir şey bekliyorsan bunun ne gibi farklılıkları var diğer idelerden? mesajımı kimseyi aşağılamak için yazmadım bu sadece bir eleştiri.

Eleştirinde bir sıkıntı yok ama sıkıntı benim diğer dilleri pek bilmememde. :slight_smile:
İnşallah onları da öğrendiğimde, onların da idelerini yapacağım.

tamam(20 karakter kuralı)

Yalnız burada bir program tanıtımı göremiyorum. Yalnızca bir parça kod göstermişsin o kadar. Ne bir ekran görüntüsü, uygulamanın özelliklerini tanıtan döküman niteliğinde bir yazı, gereksinimler listesi, uyumlu olduğu Python sürümü bilgisi var. Burada olmadığı gibi Github’da da yok. Readme’ye eklediği biri kırık olmak üzere 6 tane iletişim adresi dışında hiçbir şey yok.

Gene de kodunu bir makinada çalıştırmayı denedim ama modül hatası aldığım için çalıştıramadım.

1 Beğeni

Haklısın özürdierim aklıma gelmemiş onları belirtmek.
Şimdi öncelikle uygulama çok gösterişli değil. Ondan sonra not defteri gibi tüm dosya uzantılarını açabiliyor. Fakat yazıların renklendirme ayarı sadece python için ayarlanmıştır. Elbet eksikleri vardır daha nasıl olsa ilk IDE’m. Uyarın için teşekkürler. GitHub’da README.md dosyasını düzenledim, hangi modüllerin olduğunu ekledim. Python sürümü 3.9… Tekrar teşekkürler uyarın için. :slight_smile:

1 Beğeni