Esp32 Lite bağlantı sorunu

merhaba, elimde esp32 Lite modeli var. bilgisayara takdıgımda ise sürekli olarak bilgisayar ile olan bağlantısı gelip gidiyor. cozumu nedir.

Merhabalar.

ESP32 Lite nedir? Google bilmiyor. (Muhtemelen bu durumda onemli degil ama soru sorulan aletin ismini bilmek, urun kodunu ogrenebilmek onemli seyler, pratik yapmanin zarari yok.)

Soz konusu baglanti nedir? USB oldugunu varsayiyorum.

Gidip geldigini nasil anliyorsunuz? Veya daha dogrusu gidip gelmekten kasit nedir? dmesg komutuyla alinabilen kernel mesajlari ne diyor?

esp32 lite bir geliştirme kartıdır.
image
usb ile bilgisayayara baglayıp programlayabiliyorssunuz. usb baglantısını yaptıgımda bilgisayardan usb baglantısı saglandıgında gelen ses geliyor sonra usb baglantısı kesildiğinde gelen ses geliyor ve bu sürekli gercekleşiyor.

Yolladiginiz resim Lolin32 Lite’a benziyor: Lolin32 lite - ESP32 4MB

USB-to-serial cipi, yani bilgisayarla konusan kismi, CH340C imis. CH340 bu is icin cok yaygin kullanilan bir seri olsa da, resmi driver’larini bulmak zor olabiliyor. Driver’lari nereden kurdugunuzu hatirliyor musunuz?

Benim deneyimimde, surekli takilip cikartiliyormus gibi davranan kontrol kartlari, kotu (ve/veya fazla uzun) kablolamadan dolayi bunu yapiyor. Guc alinmasina karsin data baglantisinda sorun oluyor ve USB hizi muzakere edilemiyor, veya en temel USB setup paketleri alinip verilemiyor ve host, alet “kendine gelene kadar” guc veya sinyal reset’i atiyor. (Calismaya basladiktan sonra cektigi guc yetmeyen aletlerde de benzer bir durum oluyor, ama bu durumda aleti programlama modunda acmak veya hizlica yeniden programlamak durumu kurtarabiliyor.)

Baska; tercihden daha kisa veya daha kaliteli kablolar deneyin. Kablolarin bir kisminin bilgisayarin icinde oldugunu da hatirlayip baska USB portlarini deneyin. (Desktop bilgisayarlarda on panele cikartilan portlar ile arkada, anakarta dogrudan bagli portlar arasinda daglar kadar fark olabiliyor.)

Sorunu daha iyi anlayabilmek icin aleti Linux calistiran bir bilgisayara baglayip kernel mesajlarina bakabilirsiniz.

Harici 5V ile besleyin.
Ağa bağlanmak için biraz fazla güç harcıyor.
USB kablosu çok kaliteli değilse gerilim düşümü
fazla oluyor ve devamlı reset atıyor.

Kart bozukmuş yardımlarınız icin teşekkür ederim: