Ethernet portu çoklamak

Merhabalar, elimde 1 modem 1 de xiaomi rooter var ancak rooter kablosuz bağlandığı zaman çok yüksek oranda hız kaybı oluşuyor kablolu bağlantıda çok daha iyi o yüzden bende kablolu bağlamaya karar verdim ancak ismini bilmediğim o küçük cihazda(başka bir dağıtım kullanmama rağmen türktelekom markalı fiber in bağlı olduğu cihaz) tüm portlar dolu olduğundan aklıma bunu çoklamak geldi yani 1 cihazı portun tekine takıcağım ve bu bana 2 port sağlıyacak, böyle bir şey var mıdır? Biraz araştırınca denk geldim ama aklıma takılan diğer soru hız kaybı oluşturur mu bu cihaz?

çoğunlukla o tip cihazlar çok az kayıp oluyo ben kulanıyorum yada xiaomi uygun fiyatlı daha iyi bir rooter alabilirsin

Yeni bir rooter almak masraflı olur kaliteli bir şey almak lazım o yüzden bu daha mantıklı gibi duruyor. Kullandığınızın linki varsa paylaşabilir misiniz?

bunu kulanabilirsin

https://www.hepsiburada.com/flameer-8port-hizli-ethernet-internet-anahtari-vlan-hub-lan-ag-splitter-yurt-disindan-p-HBCV000013AY4S?magaza=flameer

Bunun yerine rooter almak daha mantıklı fiyatından dolayı. Ben sadece 1 portu 2 yapacak ucuz bir şey arıyorum

bunda olabilir ama daha kaliteli birşey istiyorsan

bu kaliteli olan

1 Beğeni

Evet bunlardan birisini alabilirim biraz daha düşüneceğim gene de belki aklıma başka çözüm gelir rooter nasılsa kabloyla bile düzgün hız vermiyor :smiley:

aaa şimdi bi daha bakınca farkettim bu ürünlerde aynı anda 2 cihaz çalıştırılmıyormuş sadece 1’i iş görüyormuş

1 Beğeni

Sizin istediğiniz böylemiydi yoksa başka türlümü

benim istediğim aynanda 2 cihazı çalıştırmak yani bunlar işimi görmez

Ethernet switch olarak arattir. Modemden gelen ethernet kablosunu switche takiyorsun genelde 8 port çıkışı olur, o portlarlada diğer cihazlara kablo ile bağlantı kurarsın.

nasıl yani 2 kablo girip 1 kablomu edecek

aynen yok sada ilk atığımı alabilirsin

Hayır, ürünlerin yorumlarına baktığımda birisi bunu 2 tane bilgisayara aynanda internet vermek için almış ancak bunu yaptığında aynanda sadece 1 isine internet gidiyormuş. Dediğine göre rj45 lere 2 cihazı aynanda bağlayamazmışsınız(?).

rooter linkini veya fotografının atabilirmisin

Elindeki setup’i anlamadim (modem ne modemi, router’dan kasit nedir, marka ve modelleri nelerdir, nasil baglantilara sahipler, tum portlardan kasit kac tanedir, vs, vs…) ama:

Aradigin cihazin adi “ethernet switch”. Ethernet hub da kullanilabilir, hatta kablolar birbirlerine fiziksel olarak da baglanabilir fakat en kolay cozum ucuz bir switch olacaktir.

xiaomi rooter 4c idi rooter ın modeli ama sorunu çözdğm arkadaşlar portu çoklamak yerine direk modemdeki portu router a kablo ile bağladım ve performansı baya arttı şuan.Yardımlarınız için hepinize teşekkürler.