İyi günler değerli forum üyeleri. Şimdiden teşekkür ederim
Excell verisini bu şekile nasıl getirebilirim? Sarı içinde olan verileri yeşil içinde olan veriye çevirmek istiyorum. Resim ekliyorum anlaşılacaktır. Resimdeki gibi şekle getirmek istiyorum. Bunu Python Pandasla yapabilirmiyim? Yada başka hangi şekilde. İzleyeceğim video olursa güzel olur.
python da openpyxl modülü var. Bu modül üzerine biraz araştırma, biraz döküman ve video izlersen eğer bu tarz işlemleri hızlıca yapabilirsin.
Aslında "excel"de copy-paste kullanarak iki üç tık ile yapabilirsin ama python ile yapmak istiyorsan anahtar kelime "transpose"dir. openpyxl ifadesinin yanında bu kelimeyi de ekleyerek arama yapabilirsin.
kolay gelsin.
Teşekkür ederim hepinize. Peki el ile tam olarak nasıl yapabilirim? Bir fikrim yok Exceli iyi bilmiyorum hocam. Video olursa güzel olur
ilgili kısmı seçip kopyalıyorsun. sonra yapıştırmak istediğin alana gelip sağ tıklayıp “paste special” (özel yapıştır gibi bir şeydir türkçesi) seçiyorsun. ardından “transpose” (türkçesi muhtemelen aynıdır) seçiyorsun. satırları ve sütunları yer değiştirerek yapıştırıyor.
Anladım.Teşekkür ederim