Exe dosyası çalıştırıldığında terminalin açılmaması

Merhaba,
Ben terminal kullanarak kullanıcıdan girdi alan bir kod yazdım ve exe dosyasını oluşturdum. Ancak ben exe dosyasını çalıştırınca bir terminal açılsada benim girdi yaptığım terminal açılmıyor. Acaba python kodunun içinde terminali açmak ve kullanıcının oradan girdi yapması mümkün müdür? Ya da farklı bir öneriniz var mı? Teşekkürler.

Yazdığın kod terminalde çalışacak ve açılan terminali istemiyorsun. Açılan terminal zaten python kodu çalıştıran terminal oluyor daha doğrusu kod yazılan bir terminal değil de inputları ve yazılmış metodları çalıştırır

4 Beğeni

Yanıtınız için teşekkürler ancak benim demek istediğim sizin de bahsettiğiniz gibi python kodunu çalıştırmak için açılan terminal haricinde kullanıcının üzerine yazı da yazabileceği ayrı bir terminal açılması mümkün müdür yada direkt olarak python kodunu çalıştıran terminale kullanıcının işlem yapması sağlanabilir mi?

Python terminalinde bilgisayarda yapılabilicek nerdeyse herşeyi yaptırabilirsiniz önemli olan sizin ne istediğiniz .

Bunu nasil yaptin?

stdin ve stdout kullandiysan bunlarin acilan terminale otomatik olarak baglanmasi lazim.

Herhangi bir GUI kullanarak bir pencere acabilirsin.

“Standart” bir terminal acip stdin/stdout/stderr’i baglamak mumkun olabilir ama isletim sistemine bagli. Normalde programlar bu dosyalar acilmis ve baglanmis bir sekilde basliyor.

Direkt olarak kodun calistigi terminali input/print ile kullanabiliyor olman lazim.

Ne yaptigini bilmedigimiz icin zor. Girdigi nasil aldigini soylemen lazim.

4 Beğeni

Dostum beynimi yaktın beynimi

2 Beğeni

Kodun çalıştığı terminalde input print calismiyor, amaç zaten terminal üstünden çalışması GUI olmaz ama şu stdin ve out a baktım. Sağ olasın