Farklı sunucudaki dosyaları listeleme

Selamlar,
Forumda yeniyim, çok güzel bir forum olmuş emeği geçenlerin emeğine sağlık.

Aşağıdaki kodu çalıştırdığım dizindeki dosyaları listeleyip saydırabiliyorum. Sonraki adım olarak kodun çalıştığı bilgisayardan farklı bir bilgisayardaki dizindeki dosyalara nasıl erişebilirim ?

Örneğin kendi bilgisayarımın ip si 10.0.0.1, kod benim bilgisayarımda çalışacak ve 192.0.0.1 windows sunucusunun D:\BELGELERIM\abc dizinindeki dosyaları alacak. Destek olabilirseniz çok sevinirim, saygılarımla.

import os

dosyalar=os.listdir(“D:\BELGELERIM”)
#print(dosyalar)
#print(dosyalar[0])
dosyaSayisi=0
dosyaListesi=[]

for dosya in dosyalar:
** #if dosya.endswith(“.txt”):**
** dosyaListesi.append(dosya)**
** dosyaSayisi += 1**

print(dosyaListesi)
print(dosyaSayisi)

1 Beğeni

Farkli bilgisayarda dosyalara erismenizi saglayan bir programa ihtiyaciniz var.

Bu, SSH gibi, Windows dosya paylasimi (Samba) gibi hazir yazilmis, belki isletim sistemiyle birlikte gelen bir program olabilir.

Veya kendiniz de yazabilirsiniz. Iki programin birbiriyle konusmasi icin bir protokol tanimlamaniz, protokolun mesajlarini IP uzerinden karsilikli gonderip almaniz lazim.

Bilgi paylaşımınız için çok teşekkürler. Az önce Paramiko diye bir kütüphane ile yapılabileceği bilgisine ulaştım. En kısa zamanda deneyip sizlerle de sonucu paylaşacağım. Teşekkürler, saygılar.

Donup tekrar bakinca SSH’in iyi bir tavsiye olmadigini gordum. Bir bilgisayari uzaktan kontrol etmeye, erismeye yarayan ve milyonlarca kisi tarafindan kullanilan bir protokol, fakat asil isi dosya erisimi degil. (Ama tabi cat /foo veya TYPE C:\FOO gibi bir komut calistirirsaniz yapacagi sey tam olarak size bir dosyanin icerigini gondermek olacaktir. Veya ls / - DIR C:\…)

Dosya erisimi icin genelde SSH uzerinden SFTP veya rsync protokolleri konusuluyor. Sahsen bunlari guvenli bir SSH baglantisi uzerinden disinda bir sekilde kullanmadim, bu yuzden tek ekleyebilecegim sey rsync’in soket dinleyen bir daemon (sunucu) olarak da calisabildigi. (Guvenlik/dogrulama islerini nasil yapiyor, bilmiyorum. Yine SSH kullaniyor olabilir.)

Daha basit protokoller icin daha eski olan RCP ve SCP’ye de bakabilirsiniz.