FileNotFoundError: [Errno 2] No such file or directory: Can sıkan cinsten

with open('C:/Users/'+os.getlogin()+'/Appdata/Local/Temp/system-info-78.txt','a',encoding="utf-8") as file:
FileNotFoundError: [Errno 2] No such file or directory: 'C:/Users/Arif/Appdata/Local/Temp/system-info-78.txt' 

Hocalarım, Arkadaşlarım Şöyle bir hata alıyorum pycharm da hiçbir yanlışlık göstermezken üstelik.
Yardımlarınızı bekliyorum.

Orada dosya açmak için yönetici iznine ihtiyaç olabilir mi?

Birkaç önerim var:

1. Oradaki dosyayı elle açıp değişiklik yapmayı deneyin.

2. Yukarıdaki işlem işe yaramazsa programı yönetici olarak çalıştırmayı deneyin.

hocam henüz exe haline getirmedim.
'C:/Users/'+os.getlogin()+' şurda +os.getlogin kısmına aslında kaldırdığımda hatayı vermiyor yani kendi kullanıcı adını yazınca hiçbir sıkıntı yok hocam. Sadece bende değil başka bir pc de açıldığında belirttiğim yolda belirttiğim txt dosyası oluşsun diye +os.getlogin yazdım. Böyle bir hatanın çözümü lazım aslında hocam. Umarım demek istediğimi anlamışsınızdır

os.environ’in userprofile gibi bir anahtarı vardı, burada onun kullanılması daha doğru olur. Windows’un C diskinde kurulu olacağının da garantisi yok.

Path’ları birleştirmek için de os.path.join kullanılmalı.

1 Beğeni

Hocam sizlere ne nekdar teşekkür etsem azdır. docs = os.path.join(os.environ['USERPROFILE']) with open(docs+"\\Appdata\\Local\\Temp\\system-info-78.txt","a",encoding="utf-8") as file:
yaptığımda çözüldü Tekrardan teşekkür ediyorum.