isimler1.txt ve isimler2.txt olmak üzere iki txt dosyası oluşturdum. bu iki dosyada liste şeklinde sıralı isimler var. istihza’nın rehberine uyuyorum ve tahmin edeceğiniz üzere yapmaya çalıştığım şey döngüler konusundaki ilgili araçlar bölümündeki dosyaların içeriğini karşılaştırma maddesi.
bu kodları yazıyorum ve f5 yapıyorum aldığım sonuç bu:
hocam dediğinizi yaptım ve txt dosyalarının yer aldığı dizin çıkmadı, daha doğrusu direkt masaüstü çıktı. ben de o iki txt dosyasını masaüstüne aldım ve öyle denedim fakat yine aynı hatayı verdi. ne yapmam gerekiyor
bilmiyorum ne yapmışım artık ama bu görsellerden ekstra bir şey falan yaptıysam anlaşılır herhalde bunun haricinde txt dosyalarını cmd’den, istihza’da anlatıldığı gibi open fonksiyonuyla oluşturdum tekrar olması için. Daha sonra o dosyaları c’den alıp masaüstüne getirdim. Burada bir etki olduğunu sanmıyorum zira bunları yaptıktan sonra da program çalışmamaya devam etti. “r” eklediğim an okudu.
Eğer on dakikadır yanlış görmüyorsam “Özkan” isimler1’de de isimler2’de de yazıyor. Peki neden bunu bana o fark kümesinde gibi gösteriyor bu program? Hatam nerede izah edebilir misiniz lütfen?
gördüğün gibi emre ile arzu ikisindede var şimdi kodu yazalım
a = open("isimler1.txt").readlines()
b = open("isimler2.txt").readlines()
for olmayanlar in a:
if not olmayanlar in b:
print(olmayanlar)
#OUTPUT
#Mustafa
#yazbel