Flask ile Hazırlanan Uygulamayı Ağ İçinde Yayınlama

Merhabalar. Flask ile hazırladığım bir uygulamayı, ağ içinde python yüklü olmayan başka bilgisayarların kullanmasını sağlayabilir miyim? Mümkün müdür? İnternete açmak istemiyorum. Sadece ağ içinde diğer bilgisayarların bu uygulamadan yararlanmalarını istiyorum. Konu hakkında hiçbir fikrim yok. Detaylı anlatım yada kaynak olursa çok sevinirim.

Nasıl bir uygulama bu

Merhaba.
localhost yerine ortak ağınızın ip’sini yazarsanız galiba işinizi görür.
Burası size yardımcı olabilir.

2 Beğeni

Hamachi gibi programları deneyebilirsiniz, sunucu açmış oluyoruz sonuçta.

Ağ ip’sine açmak daha mantıklı gibi :confused:

Ben django’da yapmistim. Yayinlanan IP’yi 127.0.0.1 degil 0.0.0.0 yapin. Port farketmez. Sonra modeminizden veya bilgisayarinizdan LAN’daki IP adresinizi ogrenin. Ayni agda olan farkli bir cihazdan LAN_IP:port yazarak erisebilirsiniz. Mesela bende 192.168.1.43 olsun LAN ip. Flask’i da 3000 portundan yayinliyor olayim. 192.168.1.43:3000 adresi ile flask sunucuma erisebilirim.

Ben kendi ev agimi da kurmak istemistim bir zamanlar. Mesela acik React sunucusuna http://pc.home yazarak erisebilmek istiyordum. DNS sunucusu kurmak cok karisik geldi, ben de MDNS kullandim. Fakat telefonumun MDNS desteklemedigini gorunce vazgectim. Ama yapabilsem cok guzel olacakti. :confused:

Ama MDNS en azindan Linux bilgisayarlar arasinda calisiyor. Belki Windows’ta da calisiyordur. Eger kurmak isterseniz linux icin Avahi’ye bakabilirsiniz.

Bunun için 2 farklı yol var benim bildiğim. Kendi bilgisayarınızı sunucu olarak kullanmak istiyorsanız modem üzerinden port açabilirsiniz. 2. yol ise bir sunucu kiralayabilirsiniz. Port yönlendirme veya flask için web sunucusu kiralama yazdığınız zaman karşınıza kaynaklar çıkacaktır.