Flask'ın kapasitesi hakkında

Selamlar kapasite derken şunu sormak istiyorum. flaskın bir poc framework olduğunu okudum bir yerde. Atıyorum 1.000 request gelse bunu karşılayamaz mı? Misalen bir satış sitesi vs… yapamaz mıyız flask ile illa django mudur kullanılması gereken veya var mı alternatifi.

Bu kullandığınız framework’e göre değişmez. İnternet hızınız, sistem özellikleriniz bunu belirler.

şöyle sorayım django var ve flask var aynı işleri yaptıracaz mesela bir kitap satış sitesi. Aynı donaım ile hangisi daha performanslı olur hangisi daha çabuk down olur veya olur mu?

Django hazır admin paneli olduğu için işinizi kolaylaştırır diye düşünüyorum. Ancak ben framework kullanmadım, HTML ve CSS ile siteler yaptım. Bu soruyu bilen kişiler cevaplarsa yararınıza olur.

Flask’in HTTP sunucusu bir PoC sunucusu. Birak 1k request’i, ayni anda 2 request’i bile cevaplayamiyor. “Satis sitesi vs…” yaparsin ama gercek bir web sunucusu arkasina koyman gerekir, tipki Django gibi.

2 Beğeni

Mimarileri ayni mi? Kod kalitesi? Django daha cok seyi sundugu icin yazmak daha kolay oldu ve kod kalitesi daha mi yuksek, yoksa teferruati ugrastirdigi icin yazmak daha zor oldu ve kod kalitesi daha mi dusuk?

Mimari zaten Django’nun dikte ettigi sekilde mi olacakti? Oldu mu? Django’yu hack’lemek zorunda kaldik mi veya sundugu imkanlari cope attik mi? Flask’in yanina cok fazla sey eklemek zorunda kaldik mi? Olusturduklari butunden memnun muyuz?

teşekkürler. Peki FastApi gördüm birde bu da PoC mudur veya bu tarz başka öneriniz olur mu django dışında. django sağlam o konuda hem fikiriz. araştırma yapıyorum ve merak ediyorum.

Flask ve CherryPy disinda bir sey kullanmadim.

(Ama Python’da mikro siteler / tek musterilik API’ler disinda web aplikasyonu da yapmadim)

1 Beğeni

Çok kompleks bir iş yapmayacaksanız tornado kullanın. (Biraz fanboy gibi oldum. :smiley:) tornado asenkron çalıştığı için daha yüksek sayıda kullanıcıya aynı anda hizmet verebiliyor. Ancak komlepks bir site yapmak isterseniz bu konuda farklı araçlardan yardım almanız gerekiyor. Mesela SQLAlchemy ve bir frontend frameworkü.

Tornado’nun çok büyük bir kitlesi ve kaynağı yok ancak ortamdaki kaynaklar öğrenmeniz için yeterli oluyor. Çünkü çok sade ve basit bir framework.

teşekkürler. çok compleks bir iş değil kitap satış işte kitaplar categoryler yayıncı vs… sonra kampanya üyelik sistemi. ana sayfada reklam falan. bakayım tornado.