Flush parametresi calismiyor!

Yazbel’in python derslerine basladim. Lakin print() fonksyonunun paremetrelerinden biri olan, “flush” paremetresi calismiyor. O yokken kodumun sonunda dosyasi kapatmazsam dosyaya bir sey yazdiramiyor olmam gerek. Lakin ben yazdirabiliyorum. Aceba bu yeni python surumlerinde artik default olarak flush=True mu geliyor?

kod:

test = open("test.txt", "w")

print("Hello flush", file=test)

Cunku program sonlaniyor.

test = open("test.txt", "w")

bu satir isleniyor,

print("Hello flush", file=test)

bu satir da islendikten sonra programin sonlaniyor ve metin belgesine ilgili icerik yazdiriliyor. Eger son satira bir input() koyarsan, sen girdiyi programa verene kadar print’in ciktisinin dosyana henuz yazilmamis oldugunu goreceksin.

1 Beğeni

Hayir, bu garanti degil.

Suradan bakiyoruz: Built-in Functions — Python 3.12.1 documentation
Hayir, gelmiyor.

1 Beğeni

https://python-istihza.yazbel.com/YazbelPythonProgramlamaDiliBelgeleri.pdf bu kitabin 83. sayfasinda, flush degeri false olursa, ben dosyayi kapat demedigim surece kapanmayacagini ve dosyaya bir ciktinin yazilamayacagini soyluyor. Kafam karismisti orada :sweat_smile: Ama python’un artik isi bittigi icin orada dosyayi kapatmaktan baska caresi kalmiyor. Sonucta calismiyorken bir islem yapamaz. O an bunu dusunemisim. Cok tesekkur ederim cevabiniz icin. Dediginiz gibi yaptigimda True False ile kontrol saglayabiliyorum.

1 Beğeni

Tesekkurler dostum :innocent:

flush gibi bir detaya neden girmis bilmiyorum ama nasil calistigini bilmek icin isletim sistemlerinin detaylarini incelemek gerekiyor. Mesela yanlis hatirlamiyorsam C stdout/stderr’in \n yaziminda flush edildigini garanti ediyordu. O zaman buyuk ihtimalle POSIX de. Redirect edince (>) ne oluyor bilmiyorum. Windows’un ne yaptigi bambaska bir arastirma konusu.

2 Beğeni