Fonksyon ile alınan str verinin başına r getirme

Bilirsiniz r tırnak işaretinin başına geldiği zaman \ ın etkilerini kaldırır ancak sanırım fonksiyon ile bu işlem gerçekleşmiyor örn:

import os
mycwd = str(os.getcwd())
print(mycwd)

Bunu sadece örnek olsun diye yazdım benim fonksiyon ile yazdığım projede alınan veri bolca \ içeriyor \ ları ayıklamak için kod yazdım ama çalışmıyor aşağıdaki gibi bir durum da söz konusu değil:

import os
mycwd = rstr(os.getcwd())
print(mycwd)

Yardımcı olabilecek varsa yardımcı olursa iyi olur.

Dediğiniz şeyle yapmak istediğiniz şey arasında bir alaka yok gibi. r"…" dediğiniz gibi kaçış dizilerini etkisizleştirir. Sizin dediğiniz bulunulan dizinin dizinlerini bulmak galiba. Sizin yerinizde olsam ben şöyle bir şey yazardım.

get_current_directories = lambda: os.getcwd().strip(os.sep).split(os.sep)

get_current_directories()

Evet, Python kodunda. Python kodu disinda \'in bir etkisi yok.

Hayir, cunku fonksiyon str donduruyor, Python kodu degil.

Ayiklamaktan kasit nedir, kod neye benziyor bilmedigimiz icin bir sey soylememiz mumkun degil.

Fakat str alip str donduren basit bir fonksiyon isteniyor gibi duruyor.

Bir string içerisinden çıkarmak istediğin karakterler varsa bunu bir çok metodla yapabilirsin.

replace() metodu bunlardan biri.

Python String | replace() - GeeksforGeeks

Yani istediğin karakteri istediğin karakterle, boşluk dahil değiştirebilir yada silebilirsin.

Dahası split metodları ile ile bölebilirsin.

Verdiğin örneklere bakılırsa dosya yolları ile uğraşıyorsun, dosya yolları da işletim sistemine bağlı olarak farklı karakterler içerebilir.

Bu durumda buraya da göz atabilirsin.

Python | os.path.split() method - GeeksforGeeks

Hepinize teşekkürler benim sorunum düşündüğüm gibi değilmiş kendiliğinden çözdüm zaman harcayan herkese teşekkürler.