Form ile alınan verileri bir e-posta hesabına nasıl atabilirim?

Yaptığım internet sitesinin ön ve arkayüzü tamam. Kalan tek şey form ile alınan verinin belirlediğim bir e-posta adresine yönlendirmesi. Bunu yapmak için veri tabanı kullanmam gerekiyor mu? Bunu Flask ile nasıl yapabilirim?

Form ile girilern bilgilerin bir kopyası tutulacakmı ya da veriler gönderilmeden biryerde bekletilecekmi ?

Cevap hayır ise veritabanına gerek yok.

şunu anladım dediğinden. giriş sayfasında k.adı parolayı post attı client. server tarafındada php ile post u txt dosyasına kaydedip python smtp ile mail atılır sanki. biraz uzun bi yöntem ama öle yazayım dedim.

Kullanıcı bir form dolduracak. Formda isim, e-posta, yazı kısmı olacak. Tamamen iletişim için kullanılacak. Üyelik gerekmeyecek. Verileri depolamak istemiyorum. Doğrudan e-posta’ ya yönlendirilecek.

Merhaba, umarım yanlış anlamadım sizi.

Eğer sadece gmail vs. uygulamalara yönlendirmek istiyorsanız Google da html mailto parameters olarak araştırabilirsiniz.

Hayir, neden gereksin ki?

Form ciktisini alip e-mail atan bir POST endpoint’iyle. Hangi kismini soruyorsun?

Arkadasinda belirttigi gibi sadece formdan alinan veriyi aninda ileticeksen backend ile ugrasmadan bu sekilde yapabilirsin.

1 Beğeni

Esasında bu şekilde yapmak istemiyorum. Kullanıcı formu girecek. Gönder butonuna tıkladığında ise e-posta ya yönlendirme yapacak. Bu da iyi bir yöntemmiş ancak aradığım şey değil.

Flask öğrenmek tam olarak yetmiyor. Django gibi değil. Jinja’ da öğrenmek gerek. Jinja öğrenmeye bakıyorum şu an. HTML kısmında bir sorunum yok. Tek sorunum sunucu taraflı programlamada.

Standart HTML formlari method ozelliklerine gore, sunucu tarafinda bir adet GET veya POST request’e donusuyor. GET’teki URL parametrelerini alan veya POST’taki istek govdesini alan bir endpoint yazarsan forma action ozelligi olarak gosterebilirsin.

Jinja HTML templating dili, Django’nun icindeki {% ... %}'lerden cok farkli degil.

Form datasini almak icin ihtiyacin yok bu arada, HTML diger yonde (response; cevap) calisiyor.

1 Beğeni

POST ile iletilmesi gerekiyor verilerin. Endpointi nasıl oluşturabilirim peki?