Forum.yazbel.com kapanıyor

Merhabalar. 6 yılı aşkın süredir forum.yazbel.com, özellikle yazılım geliştirmeye yeni başlamış kişilere hizmet veriyor. Burada birçok kişinin sorunu çözüldü, yeni arkadaşlıklar kuruldu, belki bir şekilde insanlar bu alana ısındırıldı. Uzun süredir forumun kendi kendini idare eden bir topluluk olarak devam etmesini istedim. Öyle de oldu. Tabi bunda kendini insanlara yardım etmeye adamış insanların payı büyük.

Bu şekilde devam edebilirdi. Ancak sunucu ve e-posta servisiyle ilgili sorunlar hem zaman hem de mali açıdan boyumu aşmaya başladı.

Reklamlara karşıyım, geçmişte denediğim sponsorluk arayışlarım da pek sonuç vermedi. Bu durumda bu forumu kapatıp insanları daha büyük ve sorunsuz forumlara yönlendirmenin mantıklı bir karar olacağını düşünüyorum. Tabii belgeler kalacak, python-istihza.yazbel.com da.

Forum 11 Aralık 2023 Pazartesi günü, yedek alınarak kapatılacak.

Herkese iyi günler dilerim.

1 Beğeni

Gerçekten çok üzüldüm. Etrafımdaki genç arkadaşlara istinasız tavsiye ettiğim en kaliteli dijital ortamların başında geliyordu. Kapanmaması adına yapabileceğimiz bir şeyler var ise konuşup istişare edebiliriz. Uzun süre kişisel yoğunluğum nedeni ile foruma hiç giremedim. Tekrar bakabildiğim bu dönemlerde kapanma kararını görünce üzüldüm.

6 Beğeni

Merhaba İsmail,

Forumun kapanmaması için destek olabilecekler karınca kararınca bir şeyler toplamaya çalışsa önce olmaz mı? Benden katkı gelir, başka katkı yapmak isteyen arkadaşlar imkanları ölçüsünde katkı yapar, bir şekilde belki forumun ücretini ödeyebiliriz.

İstersen önce sana zahmet ne kadar bir meblağ gerektiğini paylaş, aynı zamanda forum üyelerinin yapabilecekleri bağış miktarlarını bir öğrenmeye çalışalım. Ona göre kararını yeniden gözden geçirirsin. Ne dersin?

11 Beğeni

@ismailarilik hocam bağış kabul ediyor musunuz. Bence bu forumdan yeterli bir miktarda bağış toplayıp forumun kapanmasını engelleyebiliriz.

7 Beğeni

Ben de forumun kapatılmasına üzülenlerden birisiyim. Tüm öğrencilerimi özellikle buraya yönlendiriyordum. Bağış yapmak isterim.Veya forumun içeriği daha ucuz bir sisteme (forum yapısına) aktarılanabilir.

7 Beğeni

Yok artık, gerçekten kapanacak mı? :frowning: Foruma 13 yaşımda katılmıştım herhalde. Şimdi 16’yım. Çok değerli insanlarla tanıştım burada. Pek çok şey öğrendim. Forumdan eskisi kadar çok yararlanmasam da arada bir sırf öylesine bile bakamayacağımı düşününce kötü hissettim.

6 Beğeni

Merhaba @ismailarilik hocam, bu forum bana hem yazılım anlamında hem de sosyal anlamda bana çok şey kattı, benim için yeri ayrı oldu. Bu yazıyı görmek beni çok üzdü. Eğer kabul ederseniz ben de bu çorbaya bir tuz katmak istiyorum. Bilgisayar mühendisliği öğrencisi olarak elimden geldiğince parasal olarak yardım etmek isterim.

7 Beğeni

Ben 11 yasimdaydim, birsuru sey ogrendim burada (omrum burada gecmis gibi)

@Cihat_Altiparmak iyi bilir :slight_smile:

Ama hakikaten burada cok degerli, cok guzel insanlar var. Kapanmasini hic istemem.

6 Beğeni

Merhaba,
Ben de, kapanma duyurusunu görünce üzülen ve forumdan sıkça istifade eden kullanıcılardan biriyim. :pensive:
Blender 3D programı ile alakalı bir forum sitesi kurmuş ve yıllarca yönetmiş ve maalesef sonunda kapatma kararı alıp uygulamış biri olarak sizi en iyi anlayan kişilerden biri olduğumu düşünüyorum.
İnsan kendi elleri ile besleyip büyüttüğü yavrusundan ayrılıyor gibi hissediyor.
Yapabileceğimiz bir şey olursa yardımcı olmak isterim.

GitHub sitesi, kullanıcı_adı.github.io şeklinde ücretsiz host alanı sağlamakta, malumunuz.
Bu veya buna benzer alanlar, forum için kullanılamaz mı?

2 Beğeni

Vay be geriye dönük bakınca ne kadar zaman geçtiğini fark ediyor insan gerçekten uzun süredir bulunmasamda özleyeceğim bir ortam olacak. Zamanında kivy(lanet şey) adına nerdeyse hiç bir şey yokken bu forumdan bi sürü destek almıştık. Yazılım öğrenme sürecime büyük katkısı olmuştur bu forumun. Kapanırsa bile umarım ileride tekrar görebiliriz burayı. Hey gidi günler…

@ismailarilik 5 gun, insanlarin toparlanmasi icin yeterli bir sure degil. Bir ay daha uzatmak icin ne yapabiliriz?


Hizlica toparlanip “suraya gittik” gibi bir mesaj birakmamiz lazim arkamizda. Elimize forum olarak nasil opsiyonlar var bilmiyorum, ama makul yerlere gidenleri takip ederim.

Forum disinda/gecici olarak bir Matrix odasi veya Libera.chat’te bir IRC kanali olabilir. (Lutfen kimse “Discord” demesin.)

Forum olarak daha buyuk bir yere yamanmak bir secenek ama iyi yonetiliyor olmasi lazim.

Aralik ayinda uzun sureli bir makine kiralamam lazim. Oraya bir seyler kurulabilir.
E-mail (gonderme) sunucusu yonetimi nasil yapilir hic bir fikrim yok ama. Seytan diyor, davetiye bazli bir sistem kullan…

9 Beğeni

Lan ben istihzayı takip etmeye başladığımda 15 yaşındaydım.
Benim için de çok yıkıcı olur.
Çok üzülürüm.

Keşke maddi olarak yardımcı olabilsem.

Çok kahroldum şuan.

2 Beğeni

Matrix/Telegram/Discord gruplarini kurdum:

Matrix: https://matrix.to/#/#yazbel-gecici-oda:matrix.org
Telegram: Telegram: Contact @yazbelgecicioda
Discord: yazbel gecici

Hepsi birbirine bridge’li, o yuzden herhangi birine katilmaniz yeterli, butun gruplar birbirine bagli.

Bunu erken yapiyorum ki olabildigi kadar cok insanin birbirinden haberi olsun. Sadece grupta bulunmaniz su an icin yeterli.

Discorda katıldım.
Discord’da buluşulabilir.

1 Beğeni

telegram’ı var zaten t.me/yazbelforum şeklinde.

1 Beğeni

yav bende telegram yok yoh mu discord neyin mobile olmayan bir şey

satılık ise talibim hocam gerekli tüm alt yapıyı karşılayabilirim

Burada bulunan herkese öncelikle çok teşekkür ederim. Öncelikle beni buraya genç yaşımda tanıtan abime, şu an ne kadar görüşemiyor olsak da. Burası benim için diğer yerlerden özeldi, büyük ihtimal çoğu insan için de öyledir. Uzun süredir aktif olmasam da konuları takip ediyorum ve ilk başlarda da şu anda da Türk yazılım yardımlaşması açısından çok yardımcı olmuştu. Bütün emeği geçen herkese de teşekkür ederim. Hepiniz bizim için çok değerli insanlarsınız. Kendinize çok iyi bakın. Belki bir gün görüşmek üzere. Daha devam etmek isterdim ama şu an duygularımı ifade edecek kelimeler bulamıyorum. Belki de gelecekte bu mesaja bakınca bulurum, bilemiyorum.

2 Beğeni