Fotoğrafları Nasıl Depolayabilirim

Öncelikle merhaba arkadaşlar.
Ben flutter ile bir mobil uygulama geliştiriyorum uygulamamın da sonlarına doğru yaklaşmış’ da bulunmaktayım fakat şöyle bir sorunum var uygulamada kullanıcılar birden fazla fotoğraf ekleyebiliyorlar ve diğer kullanıcılar da bu eklenen fotoğrafları görebiliyorlar.
Mobil Kısım : Flutter
Sunucu işletim sistemi : linux ubuntu
Api : Python 3 Flask Api
veritabanı : Mysql

ben kullanıcılar tarafından eklenen fotoğrafları veritabanında tutmak istemiyorum zaten sunucu özellikleri bakımından pek de iyi sayılmaz. Eklenen fotoğrafları google fotoğraflar üzerinde tutmayı düşün fakat bu sefer de kullanıcılar telefonlarından direkt olarak google fotoğraflara erişip yükleme yapmaları güvenlik açısından uygun olmayacaktır. önce sunucuma yükleyip oradan da fotoğraflara api sayesinde yüklemeyi düşünüyorum şuanlık fakat bu işleri yapmamın daha basit bir yoılu varmıdır veya başka bir yolu varmıdır daha önce hiç görsel depolama işlemi ile ugraşmadım.

Kardeş dio paketini önermişler.

Herhangi bir cloud saglayicinin dosya depolama sistemini kullanmaniz lazim. (Orn: AWS S3)

Dosyalari dogrudan uygulamadan da, arka taraftan da upload edebilirsiniz.

Neden? Tam olarak bunu yapmak istemiyor musunuz?

Basit yolunu bulmussunuz, kullaniciya upload ettirmek.

Veya sunucu uzerinde tutmak da olabilir. Dorduncu bir opsiyon dusunemiyorum.

Edit: Dorduncu opsiyon da resmin kullanicida kalmasi, birbirleriyle p2p seklinde konusup alisveris yapmalari. Mobil uygulamalar p2p calisamadigi icin mumkun degil.

hocam benzer bir konu hakkında ben de çalışıyorum fakat proje arkadaşlarım mali sebeplerden ekstra servis kullanmak istemediklerini söylüyorlar. kendilerine fotoğrafları backend’in çalıştığı serverda tutmanın doğru olmadığını düşündüğümü söyledim ama ısrarcılar. siz ne dersiniz bu konuda?

Mali sebepler neler acaba. Gider olarak daha ucuza gelecegini dusunemiyorum cunku.

Ama ekstra para, zaman ve riskte sorun yoksa sunucuda da tutulabilir gayet.

2 Beğeni

zaten backendin çalıştığı bi serverımız var orada tutalım diyorlar. yaklaşık 50 gb boş alanı bulunuyor şu an

Ve AWS S3’e 1.808 $ vermek istemiyorlar. (S3 Frankfurt, 50 GB + 100k PUT+GET)

1 Beğeni

yardımlarınız için çok teşekkür ederim fotoğrafları sunucumda tutma kararı verdim şuanlık benim için fazlasıyla yeterli ve işlevsel oldu.