Gcode hassasiyeti

Merhaba bir süredir 2.5 eksenli bir cnc ile uğraşıyorum. Cncnin gcode u okuyan ve motorlara komut gönderen kodu kendim yazdım ancak bir sorun var. Gcode u inkscape programı ile çıktı alıyorum ama yuvarlak olması gereken yerlerde yuvarlağı düz çizgiler yani G1 komutu ile oluşturduğu için bazen bir eksenin diğer eksen hiç değişmeden 5mm bile dümdüz gittiğini görüyorum. Bu hatayı gcode dosyasında buldum acaba inkscape programında hassasiyeti arttırmak mümkün müdür. Birkaç başka programla da denedim gcode u aynı şekilde çıkartıyorlar. Nasıl yuvarlar çizerken düz çizgiler oluşmasını engelleyebilirim? Teşekkürler!

Başka bir yerde kullanabileceğiniz, ama burada işinize pek yaramayacak bilgi.

Daire, sonsuz kenarlı karedir.

Lütfen forumu gereksiz yere kirletmeyin. Burda insanlar yardımlaşıyor bir senedir buradan pek çok yardım aldım ve yorumları okuyarak kendime çok şey kattım bu tarz yorumlar için yanlış yerdesiniz. Gereksiz yorumlarınızı eğlence forumlarına saklayın lütfen.

Alakasız diye gizledim zaten. Kötü bir şey yaptığım yok. Konu sahibi rahatsız olursa silerim.

Merhaba ;

Doğru anladım sanırım G kodlarını okuyup sürücüleri kumanda eden programı yazdım dediniz ?
eğer yorumlayıcınız G2 ve G3 komutlarını kullanabiliyor mu/ise ?

eğer python ile G code üretmek istersenizsimple-gcode-generators çok güzel örnekler mevcut.

Saygılar

Hangi programlardan bahsediyoruz? Nasil cagiriyorsun? Inkscape dosyasi neye benziyor? SVG’de dogrudan yuvarlak var. G2/3 yerine 1’e ceviriyorsa program(lar)in sucu. Opsiyonu filan yok mu?