Görsel proje fikirleri

Öncelikle iyi günler dilerim herkese. Bilgisayar mühendisliği 1. sınıf öğrencisiyim.
Şuan c++ dilinde çalışmak istiyorum temel seviyede öğrendim dili fakat görsel bir sonuç elde etmek istiyorum. Şu ana kadar yaptığım tüm alıştırmalar terminal ekranı üzerinde çıktı veren türler. Bir oyun veya başka bir uygulama yapmak istiyorum. bunun için hangi modülleri kullanmalıyım tavsiyeleriniz var mı ?

Merhaba,
Masaüstü gui uygulamaları için
gtk ( c için) , qt (cpp için)
kullanılabilir(eklenecek daha bir sürü muadil vardır, o yüzden desktop gui app diye arttırın.). Oyun programlama için başka insanlar sana daha iyi yardımcı olacaktır. Çünkü ne c ne de cpp ile gui uygulamaları yaptım.

İy geceler dilerim.

Anahtar kavramlar:
desktop gui applications in cpp

Bir de link bırakayım https://www.reddit.com/r/gamedev/comments/9xuaa6/how_should_i_start_learning_c_for_game_development/

Qt kullanarak 3B (3 boyutlu) güneş sistemi yapıp modellemiştim. Ayrıca bu gezegenler arasında dolaşabiliyorduk. İsterseniz siz de Qt Creator Community indirerek bu projenin biraz daha profesyonel halini hazır projeler kısmından bulabilirsiniz.

Sadece Windows için yapmak istiyorsanız Visual Studio’yu indirerek hazır olarak bulabileceğiniz basit bir proje var. Ama ilk bakışta anlamayacağınıza eminim. Yine de, çok stabil çalışıyor.