Tesseract OCR size bu konuda düzeletme seçenekleri sunuyor denediniz mi hiç?
Bulabilirsem örnek linklerini eklerim. Çeşitli açılardan dokümanlar üzerinde düzeltme olanağı sağlıyor.
Görüntü işlerken görüntü netliği ile ilgili ayrıca bir işlemden geçirebilirsiniz. Yani netleştirmek, siyah beyaza çevirmek, gürültü azaltmak gibi bir kaç işlemden geçirip deneyebilirsiniz.
Bu şekilde ön hazırlık gerektirmeden renki olarak tesseract doğrudan çoğunlukla okuyabiliyor diye düşünüyorum.
Elinizde örnek görüntü varsa kodlayarak bakabiliriz.
Yine hazırlamak için bir örnek:
Algo Praxis / OCR with Tesseract and preparing images
Ama temelde oryantasyon ayarları ile farklı açılardaki yazılar düzeltilebiliyor. Şu an tam hatırlayamadım. Bir link bulursam bunu da eklerim güzel bir video vardı.
EDIT:
Videoyu bulamadım ama şurada daha anlaşılır bir resim var en azından.
python - How to detect text using Tesseract on images with poor camera angles? - Stack Overflow
Perspective Transform uygularsak biraz daha düzgün olur.
python - Mapping a rectangle to a quad with Pillow - Stack Overflow
Ama aslında OCR yerine yapay zeka uygulaması haline getirip, önceden bu açıdan plakaları tanıtmak da faydalı olabilir.
Yine de OCR üzerinden gidelim. Öncelikle görüntü üzerinde transform ile açıyı düzeltip sonra ocr ile taramak daha kolay olur.
Sanki Tesseract içinde bunu da yapan bir parametre vardı ama bir türlü aklıma gelmedi.
Videoyu bulursam onu da eklerim.
EDIT:
Sonunda buldum 
Document Scanner OPENCV PYTHON | Beginner Project - YouTube
Söylediğim gibi görüntüye göre işlemler farklılık gösterir. OCR yüksek doğruluklu okuma sağlar ama, yine de önceden öğretilmiş bir veri tabanı ile yapay zeka da kullanılabilir.