Grafiksel arayüz içerisinde URL izleme konusunda sorun yaşıyorum

Merhaba arkadaşlar. Telegram üzerinden kendime ait botla haberleşerek bilgisayarda belirlediğim bir klasör içinde bazı işlemler yaptırıyorum.

Bunlar, Gönderdiğim resimleri kategorize ederek uygun klasörlere kaydetmek yazdığım mesajları not defteri oluşturup dosya olarak kaydetmek ya da eski kayıtları talep ettiğimde programın bana dosya olarak göndermesi gibi bazı işlemler.

Programı grafik arayüz olmadan konsol üzerinden uzun bi süre sorunsuz kullandım ancak grafik arayüz oluşturmak istediğimde telefondan bilgisayara gönderilen mesajları alırken kullandığım yöntemde bi mantık hatası yaptığımı farkettim.

Kullandığım yöntem: (while True) sonsuz döngüsü içerisinde telegram api url’sindeki en son json datayı okuyorum 2 saniye bekleyip aynı url yi tekrar okuyorum eğer iki veri arasında fark varsa (mesaj gelmiştir) json dosyayı ayıklayıp text ya da image alıp işliyorum. Okunan iki veri arsında fark yoksa (yeni mesaj yok) bu süreci başa sarıyorum.

Burda sonsuz bir döngü sözkonusu olduğu için program arkaplanda çalışıyor olsa da grafik arayüz donmuş gibi davranıyor dolayısıyla işlem yapılamıyor.

Böyle bir döngü kullanmadan arayüzü dondurmadan url yi sürekli olarak nasıl izleyebilirim yardımlarınızı rica ediyorum.

Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Sonsuz döngüyü başka bir Thread içerisinde oluşturabilirsiniz.
(bkz: threading)

1 Beğeni

Teşekkür ederim çözümün bu kadar basit olacağını tahmin etmiyordum.