Güvenlik Hakkında Acil Yardım

Ben gerçekten nereye nasıl yazacağımı bilmediğim için ve bu platformu uzun zamandır takip ettiğim için sizlerin desteğine ve fikrine ihtiyacım var. 2 gün önce bir siteden yanlışlıkla bir reklama tıkladım ve bilgisayarıma bir rar dosyası indi. Anında sildim yükleme yapmadım. Daha sonra yeniden başlattığımda pop-up’lar çıkmaya başladım tamamını temizledim. Aradan bir süre geçti telefonuma mail bildirimi geldi; Epic games doğrulama kodunuz ve şifrenizi başarıyla değiştirdiniz diye. Anında Epic Games’e girip şifremi değiştirdim, mail adresi şifremi değiştirdim. Yetmedi bilgisayarıma format attım. 2 adet SSD kullanıyorum ikisini de biçimlendirip formatladım. İşin garibi mail adresimde 2 step authenticator var. Telefonuma herhangi bir giriş durumunda onay bildirimi geliyor. Mail aktiviteme baktım Moldava’dan giriş gösteriyor. Bunlar dün yaşandıktan sonra bugün öğlen Steam hesabımdan biri bakiyemi kullanarak eşya satın almış. Tahminimce kendi eşyasını satın aldı çünkü ürünün satış fiyatı 0,03 dolar benim satın aldığım fiyat 0,57 dolar. Steam hesabımın da şifresini değiştirdim. Ve yine beni korkutan tarafı yine Steam de telefona bağlı hem numara ile hem authenticator ile. Sizce telefon da mı hacklandi yoksa bilgisayarımda ekran okuyucu mu var veya klavye kaydedici. Daha fazla ne yapabilirim? Her türlü fikre açığım

Başka bir gelişme oldu mu? Sorununuzu çözebildiniz mi?

Hocam 2 defa daha format attım üzerine virüsü temizleyemedim. Bios pilini çıkarıp takmayı düşünüyordum ki Malware virüsü buldu. Google user data içerisine yerleşmiş. Ben ne zaman google chrome yükleyip hesabıma giriş yapsam virüs geri geliyor. O da uzantılardan kaynaklıymış. Steam web inventory helper kullanıyordum uzantı olarak sadece. Onların tamamını temizledim, firefox a geçiş yaptım. Şu anlık toparladım gibi ama günlük giriş aktivitelerini takip etmeye devam ediyorum. Yine tekrarlanırsa güncelleme atarım buraya. Güvenlik konusunda en azından bilgilendirici olur.

Büyük ihtimal tarayıcıcerezleriniz calmış virüs bu yüzdende doğrulamayı atlatabiliyor uygulamaların ayarlardan tüm cihazlardan cıkış yapı secerseniz sorun kalmaz diye düşünüyorum.(tarayıcınızda acık tüm sitelerden)