Hangi dilleri öğrenmem en iyisi olur

Diskte daha az yer kaplıyor.

source kodu textden başka bir şey değil yani python ile yazdığn 100 satırlık kod ile assembly de yazdığın 100 satırlık kod eşit yer kaplıyor

Satır uzunlukları da aynı mı sizce? Bir düşünün.

Demeye çalıştığım şey yer kaplama olayının dile bağlı olmaması.
yani source kod halinin

Siz de source kodun aslında ne olduğunu bir düşünün

bence olaya “her iki dilde yazilmis 100 satirlik kod ne kadar yer kapliyor?” gibi bakmamak lazim.“ayni isi yapan programi iki dilde de yazarsak hangisi ne kadar yer kaplayacak?” gibi bakmak lazim.

gene mantıksız o zaman @throwaway1 nin dediği çünkü assembly gibi düşük seviyeli bir dil, diğer dillere göre bir iş için daha fazla kod yazman gerekiyor.

evet haklisiniz.zaten genel olarak assembly ile diger dilleri karsilastirmak mantiksiz.sahi kim baslatdi bunu?

1 Beğeni

gencay… ¯\_(ツ)_/¯

1 Beğeni

Olabilir.I/O alabilen ve çıktı basabilen bir DOS için assembly ve başka bir düşük seviyeli bir dili karşılaştırırsak,hangisi hızlı,hangisinin yapımı daha zor ve hangisinin daha düşük boyutta olacağını tartışalım mı? Hız ve yapım aşamasında assembly 2-0 önde oluyor.Peki ya boyut?

?

o linkdeki bellekten kastı bellek yönetiminden dolayı olabilir mi? Bir düşünün bence.
ve bellek de hangi bellek?
:face_with_raised_eyebrow:

Verilen linkte konu yanlış anlatılmış. C ile yazılmış iyi bir kodu assembly ile baştan yazmaya çalışsanız pek bir hız farkı olmaz. Derleyiciler optimizasyon konusunda çok iyi. Zaten çoğu derlenen dilde ihtiyaç duyarsak inline assembly de çalıştırabiliyoruz.

“Assembly’de yazılan kod en hızlısı” diye bir şey söz konusu değil, C’de derleme aşamasında assembly’e çevriliyor.

Yer kaplama konusunda neyi kastettin anlamadım. Kodun boyutu mu yoksa uygulamanınki mi?

5 Beğeni

Bende disk derken derlenme sürelerini kastetmiştim zaten.Derlenen diller makine diline yani assembly’de çevriliyor.Bunu hepimiz biliyoruz.

Bunu bayağı bir önce okumuştum.Buraya yazdıklarımı da ona göre yazmıştım.Linki attıktan sonra okudum ve yanlışlıklar olduğunu fark edip hemen sildim.Kusuruma bakmayın.

Kaynak kodu daha az yer kaplar diye düşünüyorum.Derlenince artacak normal olarak.

Olay kali’nin ana makine olması değil.Sonradan windows’u tekrar kurmak isterseniz PC’yi sıfırlamanız gerekecek.Bu yüzden windows’un yanına linux kurmak zorundasınız.Ve,kali’nin penterasyon sürümünü değil de home versiyonunu indirirseniz ana makine olarak kullanabilirsiniz.Amaca göre değişkenlik gösteriyor yani.Dediğiniz toollar her sisteme indirilebilir.Sadece os’un deposunda bulunması gerekmekte.Yani pardus ile de heyk yapabilirsiniz.