Hangi dilleri öğrenmem en iyisi olur

merhaba arkadaşlar ben Python öğrendim ve bence bayağı iyiyim ama biraz modül bilgisine ihtiyacım var neyse konumuz bu değil ben 11 yaşındayım. Python ’ u kolay öğrendim çünkü kolay bir dil şimdi de ruby öğrenmeye çalışıyorum.ve ruby’yi de öğrendikten sonra perl öğreneceğim ama sonra?sonra hangi dili öğreneyim ben 11 yaşında hangi dili kafam basar. bakın zor veya kolay olsun demiyorum çünkü bu işler zor gerekirse zor olsun hangi programlama dili benim daha çok işime yarar kafam bassın yeter

Perl ögrenmeni tavsiye etmem dil eskimeye başladı.Sonra java ve R dillerini öğrenebilirsin.

Hangi alanda gelişmek istiyorsan o alana uygun dili seçebilirsin

mesela siber güvenlik alanında hangi dilleri öğrenmem gerekir

Java ,python,C,Ruby gibi programlama dilleri olabilir Python ve Ruby ile daha kolay olur diye düşünuyom C biraz zahmetli olabilir

amacın gelecekte bir kariyer elde etmek, para kazanmak ise bunun türkiyedeki en kolay yolu Web Programlama öğrenmendir. Yok ben web programlama istemem dersen eğer ikinci seçenek Mobil Programlama’dır.

Web Programlama;

• html
  • css
  • javascript
  • bootstrap
  • jquery
  • angular
  • php
  • asp.net core mvc
  • veri tabanı yönetimi

Mobil Programlama;

• java
  • kotlin

Türkiye de aranan nitelikler bunlar.

yok kardeşim ben keyif için yapıyorum bu işi dersen python çok keyifli. 10 tane dilde her birinde 10 tane şey bilmek yerine 1 tane dilde 100 tane şey bilmek daha iyi olur. Öbür türlü azıcık C azıcık Java azıcık Python azıcık ondan, biraz bundan kuruyemiş misali olur aşureye dönersin. Hedef koy ve o hedefte yürü.

yaş problem değil ama şunu diyebiliyor olmanı çok ilginç buldum;

ne zaman bir şeyi öğrendiğini, bildiğini, artık bununla ilgili kendimi eğitmeme gerek kalmadığını zihnine söylersen o saatten sonra kendini hiç geliştiremezsin. Bir şeyi biliyorum deme. Bundan 20 sene sonra biri sana gelip python’daki print fonksiyonundaki format metodunu anlatırsa eğer otur ilk defa dinliyormuş gibi dinle

Üstadın birine sormuşlar nasıl oluyor da her şeyi bu kadar iyi biliyorsunuz diye, üstat da cevap vermiş. “Her bildiğimi ilk defa dinliyormuş gibi dinledim.”

2 Beğeni

ama ben onu ben artık python öğrenmeyeceğim diye demedim ki ben pythonda bir kaç aya kadar çok kötü olduğumu ve artık çok daha iyi olduğumu söylemek için yazdım yoksa ben de biliyorum benden daha iyileri var

“Tek bildiğim hiçbir şey bilmediğimdir” demiş Sokrates.3 gündür C++ öğreniyorum ve Python’un modülsüz tarafını bildiğim kadar ilerledim.Yazımı nedendir bilinmez daha hoşuma gitti.Bazı dillerin merhaba dünya’larını deneyin.Python’da tek satır kod iken C++'ta 13 satır kod ile yapıyoruz (boşluklarla beraber).Denemenizi öneririm.Diğer abilerimizin dedikleri gibi bir alan seçip ilerlemek daha iyi ve başarılı bir seçim olacaktır.

hem ben bu işle keyif için ilgileniyorum ama
php
java
javascript
ruby
c
c++
c#
R(ilk defa duydum ama ismi bana sempatik geldi)
bash
sql
assembly
pascal
ben bu dilleri öğrenmek istiyorum ama ben bu işlerle keyif için ilgileniyorum

Sadece bu dili öğrenerek her şeyi yapabilirsiniz.En zor,en hızlı,en az yer kaplayan programlama dilidir.

hayır hayır ben o listedeki dillerin hepsini öğrenmek istiyorum

Assembly’yi öğrenmek bir ömür sürebilir.Veya bir şeyler yapabilmek…

Diğer diller olunca bayağı bir süreye ihtiyacınız olacak.

ben bu dillerden herhangi birini öğrenmemem veya çalışmamam için o dilin resmi sitesinin yayından kalkması falan lazım

beş yıl da olsa 10 yıl da olsa öğrenmek istiyorum he bir de assembly hem en az yer kaplayıp hem de nasıl büyük bir dil olabilir

hem ben daha 11 yaşında çocuğum çok zamanım var

Sadece A,B,M gibi harfler ve rakamlar kullanarak kodluyoruz.

gülmekten öldüm, :smiley:
Allah’da sizi güldürsün

1 Beğeni

he o zaman bu iş biraz daha ezber olacak

En az yer kaplaması neye göre?

Bir dil öğrenerek tüm her şeyi yapmaya kalkmanın gereği yok. Hele ki bu dil assembly ise. Web, mobil vs programlama için assembly kullanmaya kalkmak saçma olur. Amacına göre dil seçmek daha doğru.

benim amacım bu yaşta öğrenebileceğim her programlama dilini öğrenmek