Her Yönüyle Python, Fırat Özgül yeni basım Yayınlanmış

Duymayan, bilmeyen varsa bildireyim dedim. 736 sayfa. Tkinter’a da bayağı yer vermiş, alan var mı?
Yalnız efsane kitap, öyle tutulmuş, belli ki, ön sipariş alıyorlar.
Söyledim, gelmesi 1 hafta sürecek.
image

3 Beğeni

Merhaba,

Ben de sipariş etmeyi düşünüyorum, sizin kitap geldi mi ?

Eğer aracı bir siteden sipariş ettiysen biraz gecikebilir, zira ben bu yüzden siparişimi iptal etmek zorunda kaldım, bizzat KODLAB’ın sitesinden alınca hemen kargoluyorlar. Ben Ptesi siparişi verdim, hemen kargoya düştü. Aklında olsun.

Kodlab’ın kitabını direk Kodlab’ın sitesinden almak varken aracı siteden almam zaten, bilgi için teşekkürler.

Bu kitabın elektronik versiyonunu satın almak mümkün mü?

yok yahu, bazen internet ödemeleri sıkıntı oluyor, kapıda ödeme yapmak isteyenler de var o açıdan söyledim. Kolay gelsin.

1 Beğeni

Mümkün bazı sitelerde, mesela dikeyeksen direk e kitap olarak satıyor bazı kitaplarını, hatta ama bu konuda sanırım TMMOB kadar kimse başarılı değil. Zira onlar direk paranı yatırınca pdf formatında gönderiyorlar. Diğerleri kobo koruması altında gönderiyo ve pdf’yi direk açamıyorsun, çok saçma bir şey. Kobo okuyucu ya da adobe’nin bazı programları ile gönderdikleri şifre ile açıyorsun. O çok sinir bozucu, gerçi pythonda bu şifreleri kırmak için güzel modüller var. Amaç tabi pdf’nin e kitap sitelerine verilmesini engellemek, ama saçma ve sıkıcı. O kitaplar bir şekilde internete düşer. O yüzden mümkün, ama bazı sitelerde yorucu olsa da, bazı sitelerde çok kolay ve temiz hallediliyor, diyebilirim.

Genelde kodlab ın basımını yaptığı yazılım kitapları sadece giriş seviyesini yüzeysel bir şekilde anlatıyor bende 6 - 7 tane kitap var fakat pek de bir yararını göremedim acaba bu kitapta detaya iniliyormu yoksa yine temel seviyedemi anlatılıyor konular ?

Kitap elimde ve 3 günde 600. sayfaya geldim. Açıkça söylemem gerekirse, buradakileri okursan çok da farklı bir bilgi edinmiş olmazsın. Yazbeldeki Python 3 anlatımı ile aynı. Hatta bazı yerlerde Yazbel daha iyi diyebilirim. Fakat ek olarak platform gibi bir iki modüle daha fazladan giriş yapmış. Ama giriş düzeyinde. Bir de ek olarak Tkinter kütüphanesini biraz iyi bir şekilde anlatmış, yaklaşık 200 sayfa civarında. Sanırım bu kitabın artısı diyebilirim.

Fakat söylediğine gelince, evet KODLAB’ın bende pek çok kitabı var. Söylediklerin kısmen doğru. Fakat bazı kitaplarının çok iyi olduğunu söyleyebilirim, mesela Kali Linux ve Siber Güvenlikle ilgili önemli bilgiler içeren kitapları var. Android ile ilgili olan kitabı da mesela fena değil.

Yine de KODLAB gibi ya da Pusula, Abaküs, Unikod vs. yayın evlerinin ya da Nobel, Pegem vs. gibi bilişimin dışında doğa bilim kitapları üreten yayın evlerinin kitap satması önemli, memlekete faydası olacak asıl şey, bu kitapların satılması ve okunması. O yüzden çok da fena bir şey değil bu kitaplara para vermek.

Zamanında ben de almıştım. Yeni baskılarının farklı olduğunu sanmıyorum. Python 2.x anlatıyor. Bu yönden eskimiş bir kitap artık. YazBel’de Python 3.x belgeleri var, ayrıca çok daha kapsamlı. Eğer Python öğrenmek istiyorsanız, bu kitabı almak yerine sitedeki belgeleri okuyun. Verdiğiniz paranın çok büyük bir kısmı Kodlab’a gidiyor, çok azı Fırat Özgül’e gidiyor. Kodlab ise sadece kar amacı güden, ülkemizde yazılım okur-yazarlığının ya da açık kaynak farkındalığının artmasını pek de önemsemeyen bir şirket. Eğer Fırat Özgül’e teşekkür etmek istiyorsanız, doğrudan kendisine hediye gönderebilirsiniz. Eğer Python 3.x belgelerinin gelişmesini istiyorsanız, YazBel’e bağış yapabilir ya da katkıda bulunabilirsiniz. Eğer PDF istiyorsanız, para vermenize gerek yok. Belgeleri indirip PDF’ye çevirebilirsiniz. Bir yazılım kitabı için önermem ama eğer elinizin altında bir kitap istiyorsanız, PDF belgesini bir kırtasiyede yazdırabilirsiniz. Böylece daha az para vererek hem kendiniz hem de milletimiz için daha değerli şeyler yapmış olursunuz. Kodlab’a giden paranız emin olun boşa gidecek. Sadece çok eski bir kitabı, kitabın kapağını yenileyip tekrar basacaklar. Azıcık eğitimi önemseyen bir şirket olsa, artık desteklenmeyen Python 2.x’i anlatan bir kitabı basmazlardı zaten.

8 Beğeni


Her Yönüyle Python kitabının yeni baskısı bu yayınlanan. Söylediklerin doğru değil. Bu son baskı hakkında, kitabı okuyan benim yukarıda söylediklerimin bizzat doğru olduğunu da anlayacaktır.

Yazbel konusunda söylediklerin doğru, fakat Kodlab ya da bu gibi yayın evlerini takip etmeden de kendini geliştirmen imkansız değil, ama bazı açılardan eksiklikler yaratır. Mesela Nobel, Pegem vs takip edilmeden Doğa Bilimleri ile ilgili elbette internetten de kaynak bulabilirsin, ama kitaplarla aran iyiyse, bu yayın evlerinin öyle bütün kitaplarının da çöp olmadığını anlarsın. Zira bazı kitapları çok faydalı, Astrofizikten, Jeolojiye, İstatistiğe, Nükleer Fiziğe, Kimyaya vs size pek çok örnek iyi kitap sayabilirim.

O yüzden bunların tamamına çöp gibi bakmak da doğru değil. Kodlab’da basılan her kitap da kötü değil.

Ben trendyol üzerinden Python üzerine hem kodlab hemde başka bir satıcı üzerinden biri bu kitap olmak üzere 2 kitabı akşam sipariş verdim ilki 1 gün sonra ikincisi 2 gün sonra ( Günlerden pazardı ve kargo çalışıyordu ) elime ulaştı. Fırat Özgül’ün kitabını almamda ki sebep bir bakıma ona teşekkür etmekti, Yazbele verdiği katkıdan dolayı. Paranın büyük kısmının KODLAB’a gitmesi konusu Fırat ÖZGÜL ile KODLAB arasındaki bir mevzu beni ilgilendirmez. Sonuç da onlarda bu işten ekmek yiyip çalışanlarının da evlerine ekmek götürmesine vesile oluyorlar. Bu yayınları ordan almayın gibi bir yaklaşım açıkçası hoşuma gitmedi. Kim nerden isterse ordan alsın. Parası yoksa satın alarak destek olamıyorsa PDF bulabiliyorsa pdf’sini alsın ama yeter ki alsın ve okusun uygulasın öğrensin ve bir şeyler yaratsın sonra yarattığı metayı istediği kanaldan istediği şekilde yaysın kimsenin ekmeğine mani olmadan alnının teriyle, anasının ak sütü gibi helalini bırakalım da istediği gibi yaysın vardır bir bildiği diyelim ve teşekkür edelim. Bize düşün sorumluluk bu olmalı diye düşünüyorum.

2 Beğeni

ağzını öptüm oğuz reyiz

Ne ayıp kimse duymasın :smiley:

Bu arada “meta” kavramını kulanarak olaya nasıl diyalektik baktığını da anladığımı belirtmek isterim. :smiley: