İç Açıcı Bir Instagram Sayfası

Merhabalar,
İlk gönderimi yaklaşık 5-6 ay önce atmıştım. Google Play’de ilk uygulamamı(Kelimezber) yayımlamanın heyecanı ile :slight_smile:. Fakat kendimi tanıtmamıştım. Adım Arda, yazılım mühendisliği 2. sınıf öğrencisiyim.
Üniversitede her ne kadar Java görüyor olsakta, sanırım Python konusunda kendimi daha çok geliştiriyorum.
Bu konuda şunu samimiyetle belirtebilirim ki Türkçe kaynak olarak YazBel belgeleri python konusunda oldukça yardımcı oldu.
Diğer bir konuda henüz yeni sayılabilecek bir Instagram sayfası açtım. Gerçekten kalite açısından büyük emek veriyorum. Sayfanın içeriği genelde programlama ve genel teknoloji ile ilgili. Bir haber sayfası değil. Eğer inceleyip hoşunuza giderse destek adına takip edebilirsiniz :slight_smile:

Kaynak kod?

Merhaba :slight_smile: uygulamamın kaynak kodunu soruyor iseniz en yakın zamanda GitHub’a yükleyeceğim. Şuan aktif olarak Git kullanmayı öğreniyorum. GitHub’a yüklemeyi öğrendiğim anda linki asıl konuda paylaşacağım.

O uygulamayı yapan siz misiniz?
Hazır size denk gelmişken, şöyle bir geribildirimde bulunmak istiyorum:

Öncelikle, gerçenten güzel bir uygulama yapmışsınız; arayüzü yeterince sade ve kullanışlı, yanlız kelimeleri tek tek girmek yoruyor. O sebepten; JSON, XML, TXT , CSV gibi dosyalardan içe aktarma seçeneği eklemenizde fayda var. Veya bunun yerine, kelimeleri bir tablo halinde girmemizi sağlayabilirsiniz.

Ayrıca, bu uygulamanın altyapısını kullanarak, Python alıştırması yapabileceğimiz bir uygulama daha geliştirebilirsiniz.

1 Beğeni

Sağ olun bunları duymak beni çok sevindiriyor :slightly_smiling_face: Öneriniz gerçekten çok yerinde hatta uygulamayı kullanırken ben dahi bu durumdan şikayetçiyim. Xml, json, csv’ye alternatif olarak tablo girişi fikrini de sunmanız sanırım beni bunu eklemeye ikna etti. Çünkü ben de Kelimezber’in son güncellemesinden beri Android Studio’yu doğru düzgün açmadım. Bilgiler taze değil. Tablo şeklinde eklemek işime gelebilir. Sizin vesilenizle kısa zamanda bu işlevi uygulamaya eklemeye çalışacağım.
Python konusunda eğer gerçekten yararlı bir şey olacaksa uygulamanın Python kodlarını da derleyebilmesi gerektiğini düşünüyorum ki bu da anca online compiler api leri yardımıyla olabilir.
Diğer türlü interaktif bir uygulama nasıl yapılabilir diye düşünüyorum. Aklıma bir şey gelmiyor. Ama eğer kesin Python ile ilgili bir uygulama yapacak olsam sanırım görece karmaşık algoritmaların cevaplarını şıklar halinde sunup algoritma soruları barındıran bir uygulama yapardım. Yani aslında hali hazırda belli bir Python bilgisine sahip kişilere yönelik bir uygulama olurdu.

Evet, kastettiğim tam da buydu; yani, bir süre programlamadan uzak kalıp, bilgilerini tazelemek isteyenler veya yeni öğrenip de pratik yapmak isteyenler için faydalı olabilir.

Hatta, şu site ile anlaşabilirseniz, belki sorularını uygulamanızda kullanmanıza izin verebilirler; hem bu onlarında işine yarayabilir, yani mobil tarayıcıda görüntülemek yerine bir uygulamada görüntülemek daha kullanışlı olur.