IDLE'da PIL Modülünü İçe Aktaramıyorum

IDLE kullanırken,
from PIL import Image
yazdığımda resimdeki gibi bir hata alıyorum. Sebebini ve çözümünü anlatabilecek biri olursa çok müteşekkir kalırım.
asdas

Merhaba.oncelile ilk gonderiniz icin tebrik ederim.aramiza hos geldiniz.sorun pillowu indirmemenizden kaynaklaniyor.terminalde su komutu calistirip tekrar deneyin:

pip3(veya pip) install Pillow.

şöyle bir şeyle karşılaştım.
Ya şöyle anlatsam, acaba yardımcı olabilir misin bana. Şimdi ben python 3.7 kullanuyorum. Path i de otamatik seçmiştim, yola ekli yani. PIL, opencv, matplotlib ve numpy kütüphaneleri kullanmak istiyorum. Bunları bir türlü anaconda da felan da yükleyemedim. Bana en kolay IDLE kullanmak geliyor. IDLE ile yazılanları daha iyi anlıyorum, platformlar kafamı karşıtırıyor. Bu paketleri dizin olarak 3.7nin kurulu olduğu lib’e yükledim. İsimleriyle, ama bir türlü import edemiyorum.
Söylediğinizi yaptım, bu yanıt geldi. Ve İDLE da da yine aynı sonuç çıktı.
Nolur şu kütüphaneleri IDLE’da kullanabileceğim şekilde tanımlamama yardım edin, fonksiyonları ben kendim öğrenirim, tek isteğim bu, lütfen. Eğer 3.8i kurmam gerekiyorsa, onu da kurarım. Seri iletişim kurmak için numaramı da verebilirim. Yeter ki şu kütüphaneleri tanıtayım ve fonksiyonlarını öğrenmek için kullanmaya başlayabileyim. Lütfen.

yine bu sonucu verdi.

su komutlari sirayla calistirin daha sonra bir kez daha deneyin:

python -m pip install --upgrade pip
pip uninstall PIL
pip uninstall Pillow
pip install Pillow

Söylediklerini tek tek yaptım abi, ama yine aynı hatayı verdi. IDLE’da
from PIL import Image
dediğimde şu çıktıyı veriyor hep
asdas

Abi bana şu paketleri kurmamda yardımcı olabilir misin ya? Matplotlib, numpy, opencv, PIL.
Bunları IDLE’da kullanabilsem yeter. Yalvarırım ya.

sunu calistirin:
python -m pip install --upgrade Pillow

bu çıktıyı aldım. Dediğin her adımı yaptım, yaparım abi, yeter ki yardım et.

birde su komutlari deneyin:

pip uninstall Pillow
easy_install Pillow
python3 -m pip install Pillow
pip install --upgrade --force-reinstall Pillow

Durum bu.
Başka bir yolu varsa platformla felan onları da deneyebilirim. Pycharm ya da condayı fazla kullanmadım. Ama bu kütüphaneleri çalıştırıp, bunlarla çalışabilceksem, buna da razıyım.

birde anaconda ile deneyin:
conda install -c anaconda pillow

Anacondayı kullanmadım açıkcası, 3x kitabının tamamını okudum, özetledim, şuan tekrar okuyorum. 3x’i hep IDLE’da çalıştım. Anacondayı kurmadım, acaba kurmadan önce tüm python sürümlerini felan kaldırmama gerek var mı, hata felan almamam için?

eger buda olmazsa sunu deneyin:
1.c:\ dizinine gidin
2.cd python37(yada kacsa o)(dir ile gore bilirsiniz)
3.cd scripts
4.

pip uninstall PIL
pip uninstall Pillow
pip install Pillow

Şuan Anaconda iniyor. Bunu da deneyeceğim ve dönüş yapacağım. Teşekkür ederim.

Aynı hataya dair daha önce bir issue açılmış, belki işinize yarar:

1 Beğeni

IDLE mı IDE mi?