IHA'da Kullanmak Uzere Kamera

Arkadaşlar iha da kullanmak için rasperry pi camera v2 düşündük ama havadaki asılı kalma ve vibrasyon yüzünden stabil olmayacagı kanısına vardık , herhangi bir öneriniz var mı kullanan veya …
teşekkürler

Merhaba;

“Havada asılı kalma ve vibrasyon yüzünden” demişsin buradan anladığım döner kanatlı bir hava aracından bahsediyoruz. doğrumu ? Kameradan beklentin nedir ? görev tanımı ne ?

raspberry pi nin görev tanımı ne ?
haberleşme, görüntü işleme vs…
ödev türü bir şey ise söz konusu donanım gayet yeterli.

Hocam kamera video kaydı alacak ve kayıt sırasında karsıdakı aracı tanımlayıp bir kare içine alıcak . Kameradan beklentim min 720 p çözünürlük ile kayıt ve vibrationdan etkilenmeme yeterınce ,
rasperry pi nin görevi aradaki iletim için bir nevi , pixhawk kullanacagız otonom sistem için o yüzden.
2 kanatlı bir hava aracı olucak

“Gimbal” denen bir şey var. Bu, 1 tane olduğu zaman insansız hava aracının kamera konumlandırma noktasına 1 tane ayarlanabilir bir şey konulmuş oluyor ve yukarı-aşağı hareket eden insansız aracından etkilenmiyor. Ancak, sağa ve sola dönüşte sıkıntı yaratıyor. 2 gimbal olursa sağa-sola dönen insansız hava aracından etkilenmiyor. 3 gimbal olunca ise, bildiğiniz gibi insansız araçlar genelde drone oluyor ve bunlar ileri giderken burunları aşağı eğiliyor. 3. gimbal ise bundan etkilenmemesini sağlıyor. Bu gimbal sayısı, gimbal ekseni olarak geçiyor. Stabil görüntü için olmazsa olmaz. Kamera ne kadar iyi olursa olsun, gimbal olmayınca hiçbir şey yapamazsınız. Bu yüzden kamera hakkında pek yorum yapamayacağım. Tek yapacağım yorum şu; Kamera çözünürlüğü yüksek olmalı biliyorum ama mümkünse FPS 60 olsun. Lütfen… Çünkü bu şey 4K kamerada bile önemli. Saniyede 60 gayet iyi, sinemalar 24 kullanıyor ama bu daha hızlı olmalı. Düşünsenize, 4K kameranız var ama saniyede 12 kere tekrarlıyor. Yani 12FPS. Bu da dur-devam et,dur-devam et şeklinde iğrenç bir deneyim oluyor. Lütfen yüksek kare hızına, yani FPS’ye sahip olsun kamera.

Not : Canlı dersteyim yazım kurallarına ve anlaşılmaya, hatta paragraflara bile dikkat etmedim. Yine de anlatabildiğimi düşünüyorum.

Projede başarılar…

2 Beğeni

Bakın bu profesyonel bir droneda bulunan özellik.

Merhaba;

Bu siteyi incelemeni tavsiye ederim. https://www.arducam.com/
Ayrıca autofocus önemli !!

1 Beğeni

yani anladığım kadarıyla bu kamera yı gimbala sabitleyerek hem stabil bi çekim oluyor hemde autofocus başarılı bir şekilde yapılıyor diyebilir miyiz ?

1 Beğeni

Autofocus hakkında bir bilgim yok. Ama stabil olacağı kesin.

gimbal

Gimbalların nasıl çalıştığını gösteren bir animasyon, hava aracının hareketine göre kendini ayarlayıp görüntünün hareket etmemesini sağlıyorlar.