* ile şekil yazma

boyut = int(input(“Lutfen boyut giriniz:”))
string = “*”
satir= “”
sutun= “”
for sutun in range(boyut):
print(string * 1)
for sutun in range(boyut):
for satir in range(boyut):
if (1 == satir):
print(string * boyut)

BU ŞEKİLDE NASIL E HARFİ YAPABİLİRİM ?

Sunu mu yapmak istiyorsunuz?

for x in range(5):
    if x%2 == 0:
        print("#"*5)
    else:
        print("#")
#####
#
#####
#
#####

bkz: Soru Sorarken Sıkça Düşülen Hatalar #1

Surada cevaplar var: '*' ile Harf Yazdırma

1 Beğeni

evet aynen bu sağolun

istediğim cevap yok sağolun

@aib, kodlarinizin okunabilmesi icin forumdaki ozel bir isaretciyi kullanmaniz gerektigini soyledi. Gercekten oyle yapmalisiniz, bu kod parcacigi icin sorun olmayabilir ama daha sonra daha uzun kodlari bizimle paylasip, bir probleme cozum uretmemizi istediginizde isler epeyce zorlasabilir. Hatta cozumu basit olmasina ragmen kodunuzu oylece yapistirdiginiz icin cozum uretmek fazla zaman gerektiriyor gibi gorunebilir ve bu yuzden vakti olmayan arkadaslar bu problemi gecistirebilir.

1 Beğeni

Cok dogal, cunku 1) uzerinden yeterince vakit gecmemis 2) istenilen cevabin ne oldugu belli degil. “liste kullanmamam gerekiyor :(” — neden? baska ne kullanmamak gerekiyor? Boyle rastgele bir kisitlamayi tahmin etmemiz mi bekleniyor? Vakit harcayip liste kullanmayan bir cozum uretsek “onu da kullanamam :(” cevabi almamizi ne engelliyor? Oyleyse niye vakit harcayalim?

Bu arada diger soruda linklenen sorunun cevaplari arasinda liste kullanmayanlar var.

Diger sorudaki cevaplarin arasinda “aynen bu” denilen yukardaki cevabin baska harflere uyarlanabilen bir versiyonu da var.

Edit: Sorudaki kodu simdi okudum, E harfine ozel cevap araniyor sanirim. Okunabilir kod ornegi vermek icin bkz: Soru Sorarken Sıkça Düşülen Hatalar #1

4 Beğeni

Arabirim_v3_2