Importlu kütüphaneyi kullanmak istemiyorum. Fakat import edilmiş şekilde kalması lazım

Merhaba,

Başlık biraz saçma gelebilir ama nasıl ifade edeceğimi bilemedim tahminim üzerine daha önce kimse denemedi. Projemde 10 dan fazla python dosyası var ve bu bir arayüzlü proje. Her python dosyası bir sayfa ve her birinin içinde farklı kütüphaneler var. 1. sayfayı çalıştıracaksak bile 10. sayfadaki kütüphaneninde o kullanıcıda sorunsuz çalışıyor olması gerekiyor. Örneğin QWebEngine ekran kartı olmayan kullanıcılarda sorun oluşturduğu için 10. sayfadaki QWebEngine ı kullanmayacak olan tüm işi 1. sayfada olan kullanıcı 10. sayfadaki kütüphaneden dolayı programı açamıyor. Bunu nasıl düzeltirim ne yapabilirim ? Yardımlarınız için teşekkürler.

Merhaba.

Kütüphane ekran kartı olmadığında import edilebiliyor mu? Herhangi bir hata yükseltiyor mu?

kütüphane örnekti hocam , örneğin vlc kütüphanesini kullanıyorum bu kütüphanenin çalışabilmesi için kullanıcıların cihazlarında vlc programı olması gerekiyor program komple çalışmıyor. Ben vlc kütüphanesinin olduğu sayfayı kullanmak istemeyen kullanıcıların bu engele (vlc programı yüklü olması gerekiyor şartına) takılmadan kullanmasını istiyorum.

Import’lari fonksiyon veya try blogu icinden yapabilirsiniz.

Sizin amacınız bu kütüphaneden faydalanmak. Kütüphane, çalışması için gerekli bağımlılıkların var olup olmadığını size bir şekilde bildiriyordur diye tahmin ediyorum. Yukarıdaki sorum buna yönelikti ama cevaplamadınız. Kütüphanenin çalışıp çalışmayacağını kod ile belirledikten sonra bunu arayüzünüze aktarma konusunda bir probleminiz var mı?

şuanki tüm fonksiyonlara try,except ekleyip ekrana hata mesajı bastıracak şekilde düzenlemem durumunda program açılacak fakat fonksiyonlar çalışmayacak benimde istediğim bi diye düşünüyorum hocam.

amacım kütüphaneden faydalanmak fakat , kütüphane’nin doğru ve düzgün çalışmadığı kullanıcılarda faydalanmamak. Hataları açıkcası arayüze bastırmadım sadece belirli başlı fonksiyonlarda kullanıcı deneyimini olumlu yönde etkilemesi açısından eklenmiş hata mesajları mevcut çökmelere karşı error.log ve ekrana olabildiğince hata mesajı bastırmaya çalışacağım

Ekran çözünürlüğü, uygun olmayan bellek vesaire nedeni ile bazı kütüphane ve bazı yormdamların yada metodların kullanılmaması ihtiyacı gayet makul ve anlaşılır bir ihtiyaç.

Bunun için öncelikle hedef kullanıcının konfigürasyonunu alacak bir kaç satır kod kullanabilirsiniz.

Buradan aldığınız koşullara göre de hangi yordam yada metodu çağırıp çağırmaycağınıza karar verebilirsiniz.

Bir konfigürasyon tablosu tutup, bu tabloya göre çağıracak fonksiyonları yönlendirebilirsiniz.

How to check if a Python module exists without importing it - Stack Overflow

Burada kaydank kullanıcıdaki yüklü modülleri kontrol edersiniz.

Yüklü olmayanları tespit ettikten sonra, bunları içeren fonksiyon çağrılarını alternatif çağrılarınıza yönlendirebilirsiniz.

Sayısız yöntemle bu işin üstesinden gelmek mümkün.

1 Beğeni