İnternette instagram profil resmi büyüten birkaç site var. Bu işlem önceleri link üzerinde biraz oynayınca yapılabiliyordu ancak şimdi değiştirilmiş. Bu siteler bu işlemi nasıl yapıyor? İnstagram basic display api yi yüzeysel inceledim fakat bunun kullanıldığını düşünmüyorum. Bazı web araçlarını koyacağım siteme bunu da eklemek istiyorum ancak nasıl yapıldığını bilmiyorum. Bu konu alakasız görünebilir fakat hangi yollardan sonuca ulaşıldığını bilmediğimden sormak istedim.
Html kaynağında bulunuyor. Firefoxta instagram sayfasında öğeyi denetle yapip _6q-tv
diye arattığımda içerisinde bulunan ilk spanda src değerine kayıtlı olarak buldum. Yine firefoxta öğeyi denetle yaparak kullaniciadi'in profil resmi
diye arattığında ( örnek elon muskun sayfasinda öğeyi denetle yaparak arama kismina elonrmuskk'in profil resmi
diye arattığında) içerisinde bulunan img class bloğunda src değerine kayıtlı yine ( kullandığın tarayıcının diline göre farklılık gösterebilir). Eğer profil resmi büyüten bot yapmak istiyorsan istediğin kullanıcının profil kısmının html kodlarını alıp içerisinde filtreleme yaparak bulduğun profil resminin linkini fotoğraf çıktısı olarak gösterebilirsin. Selenium işini görecektir.
Bu bahsettiğiniz küçük resmi açıyor, instagramın standart 150*150 lik resmini gösteriyor.Benim bahsettiğim orijinal boyutlu fotoğrafı elde etmek.Bu konuda bir bilginiz var mı?
Sağ tarafta olan yukarda gösterdiğim yöntem ile bulduğum. Sol taraftaki ise tarayıcıda arattığımda karşıma çıkan ilk iki siteden alıntı. Sonuçlar aynı, çözünürlükleri aynı ki onların da dediğim yöntemle bulduğuna eminim. Eğer gözüne çözünürlüğü daha yüksek görünen varsa büyük ihtimalle üzerinde oynanıp yüklenmiştir ki basit fonksiyonlarla fotoğraf üzerinde bu tür oynamalar yapmak mümkün.
İnstagramın gereksiz yere orjinal boyutlu fotoğrafı bu kısımda tuttuğunu sanmıyorum. Sonuç olarak sadece küçük görünmesi gereken bir fotoğraf için milyarlarca kullanıcıdan çok büyük veriyi gereksiz yere tutmak profesyonel bir davranış olmaz.