Intellij Idea'ye Apache poi Kütüphanesini eklemek

Merhaba. Excel dosyasından veri okuma ve yazma işlemi yapmam gerekiyor. Java’da apache poi kütüphanesini buldum, dosya olarak indirdim. İçerisinde jar dosyaları mevcut. Ancak bir türlü Intellij idea’de kullanamadım. Yardımcı olur musunuz?

Başlığı aynen kopyalayıp google’da aradığımda karşıma çıkan sonuçlar

https://qastack.info.tr/programming/1051640/correct-way-to-add-external-jars-lib-jar-to-an-intellij-idea-project
https://tr.coredump.biz/questions/12332869/how-to-add-a-library-in-intellij-idea
https://www.youtube.com/watch?v=aPr-R-Ue0Ew

Doğru soru cümlesi olmadığı için az sonuç çıktı. Doğru soru cümlesi ile arama yaptığınızda daha çok sonuç çıkıyor.

Bu arada bilgi olsun. Gradle veya maven projesi oluşturursanız, gereklilikleri aynı pip requirements dosyası içerisinde tanımladığımız gibi belirtip jar dosyalarını manuel indirme zahmetinden kurtulabilirsiniz.

2 Beğeni

Proje icin bir build tool kullaniyor musun? Java projelerinde genellikle kullaniliyor cunku IDE’lerin kutuphane yonetimleri birbirlerinden farkli ve cogunlukla tek baslarina yetersiz. Ve tam olarak bu nedenden oturu build tool kullanmadan IDEA’da istedigin nasil yapilir en ufak bir fikrim yok. (Komut satirinda jar dosyasini java ve javac'a -cp (classpath) argumanlarindan biri olarak vermen yetebilir.)

@coderistan 'in dedigi gibi bir maven, gradle veya ant projesi olusturmak mantikli olabilir.

2 Beğeni

Javaya bir kaç gün evvel başladığım için pek bilgi birikimim yoktu. Bu sayfaları inceleyip hepsini denedim konuyu açmadan önce. Gradle ya da maven projesi ile de daha kolaya erdiğimi öğrenmiştim ama onlar olmadan yapmaya çalıştım, işleyişi tanimak, öğrenmek için.

Dün akşam netbeans kurulumu yapıp bunu program içinde yaptım. Ama daha fazla kütüphaneyle ilgilenmem gerekince mecbur maven projesi oluşturdum. Yanıtlarınız için teşekkürler.

1 Beğeni