İnternet sitesinin önceki haline erişme

Öncelikle herkese iyi günler dilerim. Sorunuma gelecek olursak ben üniversite 1. sınıf öğrencisiyim ve bir sınavda puanım iyi bir puanken bu gün girdiğimde sıfır olarak gözüküyor. Acaba sınavların açıklandığı sitenin bu hata olmadan önceki haline erişmem mümkün mü hocaya en azından kanıtlı olarak itiraz edebilirim. Şimdiden teşekkürler

Merhaba,

Geçmiş olsun. Bu sıkıntı ile karşılaşan tek öğrenci siz misiniz?

1 Beğeni

Hayır 2-3 kişi daha var gibi duruyor. 1-2 kişi de girmedi olarak gözüküyormuş notunda

bahsettiğiniz web adresi üniversiteye özel bir adres ise, üniversitenin bilgi işlem biriminden yardım almanız gerekiyor. Her gün yedek alınır ve web sitesindeki tüm hareketlerin logları tutulur. Bu durumu onlardan yardım alarak çözüme ulaştırmanız gerekmektedir.

Ya da işin tuhaf kısmını düşünelim. Eğitmen tarafından korkutucu bir şaka da olabilir.

Şaka yapar diye düşünmüyorum çünkü bu sene birinci senem ve hocalarla daha önce hiç karşılaşmadık insanın tanımadığı birisine şaka yapmaz diye düşünüyorum.

Merhaba. Bu tarz olaylarla çok karşılaşılıyor üniversitede. Arkadaşlarım da birkaç kez girmiş oldukları sınav için GR yazıldığını görmüştü. Ama öğretim üyelerine bildirdiğiniz zaman anlayışla karşılıyorlar ve inceliyorlar. Bence önce o dersin öğretim üyesiyle konuşmayı deneyin. Mail ile durumunuzu bildirin.

Onun dışında, Firefox kullanıyorsanız Web Developer > Offline Mode modunu açıp CTRL+H yapın. Daha sonra açılan kısımda geçmişteki sayfalardan görmek istediğiniz sayfaya tıklayın. Belki aradığınız sayfa, Firefox tarafından önbelleğe alınmıştır. İşiniz bitince Offline mod’u kapatmayı unutmayın.

Geçmiş olsun.

Mağlesef firefox kullanmıyorum acaba bu dediğiniz yöntem opera yada chrome içinde mümkün mü?

Bilmiyorum ama kısa bir araştırmada şunu gördüm. Bir deneyin isterseniz.

Burda söylenilen dosyaları nasıl açabilirim biliyor musunuz?

Aynı sayfada bu blog paylaşılmış

Buraya baktım da tüm kodlarını göstermiyor

Benim de bilgim bu kadar malesef.

Her şey için sağolun yine de baya yardımcı oldunuz. Son bir şey daha sorabilir miyim bir daha böyle bir duruma karşılık nasıl bir önlem alabilirim de hiç bir türlü karşı çıkamazlar acaba daha yeni başladığım için ilk defa böyle bir şey başıma geliyor o yüzden önlem almadım sistemlerine güvenerekten

Profesyonel bir cevap olmayacak belki ama ss’ler alabilirsiniz bence.

Bunun önüne geçmek mümkün değil malesef hocam. Çünkü sistem sizin kontrolünüzde değil. Bu tarz sorunlar bazen olabilir, sürekli olmuyor ama. Sorunlara müdahale etmek kolay, merak etmeyin. Bu tarz bir sorunla karşılaşıp sorununu çözemeyen görmedim henüz hocam bizim sistemde. Siz yine dediğim gibi meseleyi öğretim görevlisiyle halletmeye çalışın. Çünkü sorunu ancak onlar halledebilir. Bilgi işlem daire başkanlığı tek başına bir şey yapamaz.

SS alsanız bile bunu öğeyi denetle’den yapıp yapmadığınız ne malum diyebilirler. Ama mobilden SS alabilirsiniz belki önlem olarak. Bunların dışında aklıma bir yöntem gelmiyor.

2 Beğeni

Bu bir çözüm olabilir bence iyi fikir.

1 Beğeni

archive.org’da wayback machine’e kaydedip, site kapansa ya da değişse bile kaydettiğiniz tarihteki görünümüne ulaşabilirsiniz.

Bir de sınav sonuçlarınızın olduğu siteyi arayın. düşük ihtimal ama belki değişmeden önceki hali vardır.

Üniversite öğrenci otomasyon sayfaları arama motorları tarafından indexlenmezler.