Invalid syntax hatası

Merhaba , sorumdan da anlaşılacağı üzere, yeni başlayan biriyim. Hemen soruma geçeyim, Idle da yazdığım ilk kodu çalıştırdığımda “invalid sytax” hatası alıyorum fakat hatanın geçtiği alan şu şekilde ;

Aşağıdaki “Python 3.7.6 …” ile başlayan kısmın “7” karakteristiğinde hata veriyor, bunu nasıl aşabilirim arkadaşlar yardımcı olabilir misiniz, teşekkürler.

Python 3.7.6 (default, Jan 8 2020, 20:23:39) [MSC v.1916 64 bit (AMD64)] on win32
Type “help”, “copyright”, “credits” or “license()” for more information.

tarih = “27.04.2021”
gün = “Salı”
vakit = “öğleden sonra”
print(tarih, gün, vakit, "buluşalım, end = “.\n”)

print(tarih, gün, vakit, "buluşalım", end = “.\n”)

teşekkür ederim, ama değişikliği yaptığım halde aynı hatayı veriyor ve “Python 3.7.6…” nı “7” rakamında imleç yanıp sönüyor.

Burayı kod olarak mı yazıyorsunuz?

aslında resim yükleyebilsem çok iyi olurdu ama yükleme sırasında hata veriyor, ama IDLE penceresi aynen şu şekilde ;

Python 3.7.6 (default, Jan 8 2020, 20:23:39) [MSC v.1916 64 bit (AMD64)] on win32
Type “help”, “copyright”, “credits” or “license()” for more information.

tarih = “27.04.2021”
gün = “salı”
vakit = “öğleden sonra”
print(tarih, gün, vakit, “buluşalım”, end = “.\n”)

Resmi baska bir yere yukleyebilirsin. Imgur Turkiye’de acik miydi?

IDLE penceresi aynen o sekilde olamaz zira o sekilde forumun alinti ozelligi var. Bu ozellik IDLE’da yok. Tirnaklarin da ve oldugundan supheliyim. (Oyleyse " ile degistirmen lazim)

Istersen once buraya yazdigin seyi geri okunma aliskanligi edin, sonra da yazdiklarini iki adet ``` satiri arasina almayi dene.

1 Beğeni

resmi yükledim, linkini aşağıda paylaşıyorum ,

Imgur

İlk iki satır bir python kodu değil, etkileşimli kabuğu başlatınca ekrana bilginlendirme amaçlı yazılan bir metin.

Onun haricinde satır başlarına >>> koymamalısınız, o da etkileşimli kabuğu kullandığımızda IDLE tarafından yazılıyor sadece.