İstenen tarih gelince mail atmak

Arkadaşlar merhaba yaptığım uygulama için tarihi kontrol eden bir kod yazıyorum. Tarihleri veritabanında tutuyorum yıl ay gün olmak üzere 3 ayrı kolondan oluşuyor. Benim yapmak istediğim şey içinde bulunduğum günün tarihi veritabanındaki tarihlerden herhangi biriyle eşleştiği zaman mail() fonksiyonumu çağırmak. Bunu nasıl yapabilirim?

Normalde kolonları tek tek çekip şimdiki tarihle çıkardığımda sonuç 0 çıkarsa fonksiyonu çağırıyordum fakat veritabanında birden fazla tarih olacağı için işler karıştı yıl kolonunu ya da ay kolonunu çağırdığım zaman db deki tüm yıl veya ay satırlarını listeliyor haliyle de çıkarma işlemi yapamıyorum.

yıl ay ve günü ayırmak mantıklı değil bence. onun dışında direkt dbye sorgu atıp (select * from table where date=“2022-11-10” gibi) oradan gelen kayıtlara sorgu atabilirsin. tüm tabloyu alıp kayıtları pythonda filtrelemek performansı düşürecektir.

SELECT GUN || AY || YIL FROM TABLO

şeklinde string birleştirme ile alın üç sütunu.

Where koşulunun değerini kendim eklemem gerekiyor sanırım bu yöntemle. Peki bunun değerini datetime objesinden otomatik olarak programa ekletemez miyim?
örn:

("select * from table where date=?") , [suanki_tarih]
suanki_tarih = datetime.datetime.today

buna benzer bir sorgulama yapabilir miyim?

string aldıktan sonra nasıl çıkarma işlemi yapacağım hocam yine integer türüne dönüştürmem gerekmez mi

Bunu strftime ile zamana çevirip iki tarih arasındaki farkın sıfır olup olmadığını kontrol etmeniz gerekiyor. Tabii bu gereksiz bir yol. SQL tarafında üç sütunun birleştirilmiş halini where koşulu ile bugüne esitleyerek bulmak daha mantıklı olur. Hangi veri tabanını kullanıyorsunuz bilmiyorum, ama küçük bir googlelama ile bugünün tarihini alabilir ve bu üç sütunun birleşimini zamana çevirerek where tarafında esitleme yapabilirsiniz.

tarihi datetime.strftime şeklinde string hale getirip sorgu atabilirsin hocam 1-2 denemeyle çözeceğine inanıyorum

Yanıtlarınız için teşekkürler arkadaşlar tavsiyelerinizi deneyeceğim.