Java Hakkında Tavsiyeler, Fikirler

Merhaba, bilgisayar mühendisliği 3.sınıf öğrencisiyim. Daha önce derslerde Java kullanarak basit programlar yazdım fakat bir proje deneyimim yok. Az da olsa teorik bilgim olsa da kendimi eksik hissediyorum uygulamada kısmında. Önüme çıkan bir imkan sonucu yaptığım staj başvurum kabul olursa Java yazılım geliştirme ekibine girme ihtimalim var. Bu sebeplerle sizlerin belki staj deneyimlerini, Java’yla ilgili kaynak tavsiyelerini, Java platformuna şu gözle bakmalısın gibi fikirlerinizi ya da başka tavsiyelerinizi almak isterim. Cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.

2 Beğeni

Java’nın kendisine değil de piyasada Java ile birlikte kullanılan kütüphanelere, teknolojilere, yöntemlere odaklanın. Backend geliştirici olacaksanız (ki Java ile frontend geliştirici olamayacağınıza göre) zaten yetkilendirme mekanizmaları (authentication), message brokers , veritabanları, caching, web frameworks (spring vs), arama motorları (elastic search vs), logging, deploying (docker, kubernetes vs), testing gibi bir çok konuyla ilgileneceksiniz.

Bir projenin geliştirilmesi sadece dilden ibaret değil. Projenin geliştirilmesi, test edilmesi, ayağa kaldırılması ve güvenliğinin sağlanması için bir sürü teknoloji var ve hepsi bir arada kullanılıp bir proje ortaya çıkarılır. Kimse sizden tek bir iş istemeyecek. Muhtemelen bu araçlardan birkaçını kullanabilmenizi bekleyecekler.

4 Beğeni

Çok iyi bildiğin programlama dilleri ile bir projeyi yazabiliyorsan demek ki bir projeyi Java’da yazamamanın nedeni o dili çok iyi bilmediğindendir(veya yeterli seviyede). Mesela ben şuan C++/C öğrenmeye çalışıyorum. Bunun için sürekli işte kendi kendime proje fikirleri edinip bunları hayata geçirmeye çalışıyorum. Mesela şuanda uğraşmaya çalıştığım bir proje var. Texter diye bir konsol uygulaması geliştirmeye çalışıyorum. Bu uygulama senin ona verdiğin .txtr uzantılı dosyaları okuyup onları konsol da belirli bir algoritmaya göre bir resime çevirecek. Bence sende böyle bir proje ile uğraşabilirsin. Ben bu projeyi forumda başka birinden duymuştum. Python ile yapıyordu. Bende C++ ile yazmaya başladım. Ve gayet başarılı gidiyor sadece bir sorun var onu da forumda araştıracağım eğer internette çözümünü bulamazsam. Neyse yazı biraz uzun oldu 2 dakikadır yazıyorum. Neyse görüşmek üzere.

2 Beğeni