Javascript için kaynak

Merhaba, javascript öğrenmeye başlamak istiyorum ancak diğer dilleri öğrenirkenki yaşadığım sorunları yaşamamak için bu konuyu açtım.Sorum şu ki temel html ve css bilgim var ve javascript öğrenmeye başlamak istiyorum youtube üzerinden dersleri izleyerek öğrenmek istiyorum sonrasında zaten kendim geliştirerek araştırarak eklerim ancak bu dersleri hangi kanaldan izlemeliyim önerdiğiniz bir playlist var mı youtube üzerinde? Daha önce Java öğrenirken bir playlist e başlamıştım ve belli bir kısmını izledikten sonra kanalın baya hatalı anlattığını farketmiştim ve 2 3 saatim heba olmuştu. Bu yüzden bu konuyu açtım. Teşekkürler şimdiden.

En iyi kaynak bu ama video değil

Tutorials point de gözel anlatır bunun video dersleri de var istersen

3 Beğeni

Hiç doküman okudunuz mu? Okumadıysanız kesinlikle bir de okuyarak öğrenmeyi deneyin. Videolarda sadece bir kişinin anlattıkları ile bir şeyler öğrenmeye çalışıyorsunuz fakat dokümanlarda pek çok kişinin desteği ile oluşturulmuş bir şeyden faydalanıyorsunuz. Daha sayılabilecek pek çok artı yanı da var. Belki daha zor gelecek, konforlu hissetmeyeceksiniz (benim için hava pek hoştur ama sizin için aynı mıdır bilemem) ancak ben dokümantasyonların kesinlikle daha verimli olduğunu düşünüyorum.

1 Beğeni

Evet ikiniz de okumanın daha iyi olduğunu düşünüyorsunuz katılıyorum aslında eğer zamanım olsaydı bende kaynaktan gitmek istiyordum daha verimli olduğunu düşünüyorum ancak şuan pek zamanım yok ve video izlemenin daha kolay olduğunu düşünüyorum eksiklerimi yine kaynaktan gideririm ancak elimde gene de sağlam bir video listesi bulunsun istiyorum kullansam da kullanmasam da. verdiğiniz kaynaklar için teşekkürler bu arada onlara da bir göz atacağım ama şuan aradığım düzgün anlatan bir video playlist i

BTK Akademide Volkan Alakentin Javascript Eğitim seti var. Ancak ES6 ile gelen özellikler ele alınmamış ve nesne yönelimli programlama üstünkörü geçilmiş. Öğrenilmeyecek şeyler değil bunlar, basit bir araştırmayla 2 günde halledilir bu dediklerim de.

video serisi olarak bir arkadaşım bayağı uğraşıp şöyle bir video serisi hazırlamıştı. gelen yorumlar da güzel, tavsiye edebilirim. fazla doküman okumak ya da fazla video izlemek pek sarmıyor derseniz de şuradaki site hem anlatımı hem de esprileriyle bayağı eğlenceli biçimde götürmüş işi. özellikle ninja code kısmı bayağı güldürmüştü bizi. :smiley:

arkadaşlar çok teşekkürler yanıtlarınız için ancak biraz geç cevap gelince ben kendim bir playlist bulup başladım ondan sonra da ordan burdan derken ortalama bir javascript bilgisine ulaştım. Kusura bakmayın linklerinizi değerlendiremediğim için bu arada bu arkadaş dan izledim videoları kesinlikle yeterli değil ancak yeni başlayanlar için güzel bilgiler sağlıyor.Tekrardan teşekkürler.