Javascript kaynak

Javascript’e çalışabileceğim Yazbel dökümanlarına benzer bir pdf veya kesin şuradan çalışmaya başla dediğiniz bir kaynak var mi ? şimdiden teşekkürler…

Pratiğe geçip proje tasarlamaya başladığında hiç bir kaynak tam olarak yeterli gelmiyor. Google bu konuda en iyi kaynak gibi görünüyor. Aslında JS başlamadan önce yazılım tabanın nasıl bu çok önemli. Eğer web programlama ile benim gibi yeni tanışıyorsan HTML ve CSS öğrendikten sonra JS bakmalısın. Türkçe kaynak arıyorsan
Video kaynak olarak “Sifirdan Bire Hersey” youtube kanalını öneririm.
Yazılı döküman olarak
www.yusufsezer.com.tr
ingilizce zaten lebiderya…
https://www.w3schools.com/ işin temelidir.
Ama benim anladığım sytax’ı ve temel sınıfları-kodları çözmek işin temeli. Asıl önemli olan Nesne yönelimi, miras yapısı gibi derin konuları anlamak yani dili dil yapan temel özelikleri kavramak.
Tüm bunları yaptıktan sonra bile JavaScript ekosisteminin çeyreğine ancak ulaşmış oluyoruz. Ben daha çeyreğini bitiremedim ama ileriki aşamalar konusunda da araştırdığım kadarıyla bilgi vermek isterim.
AJAX ile asenkron programlama ve XML ile JavaScript kullanmayı öğrenmek gerekiyor.
Bootsrap ile HTML ve CSS ile JS’yi etkin çalışmayı öğrenmek için gerekiyor.
Jquery Framework’ü ile uzun ve karmaşık işlemler için JS kodlarını etkin kullanmaya başlamak gerekiyor.
react, vue,angular: gibi diğer popüler Framework’lerede en azından bir göz gezdirip en az birisinde uzmanlaşmak gerekiyor.
NodeJS: İşin server kısmı ile ilgili (veritabanı gibi) işlemleri yapabilmek için öğrenmek gerekiyor.
Daha bunun mobil için geliştirilen framework’leri falanda var…

Bu kadar büyük bir çatı için tek bir kaynak takdir edersiniz ki her açıdan yetersiz kalacaktır. Herhangi bir yerden başlamak beğenmezseniz kaynak değiştirmek en iyi yol ve google en iyi yoldaş olacaktır.

1 Beğeni

haklısınız…bi yerden başlamak ve adım adım ilerlemek lazım. Teşekkür ederim ayrıntılı yanıtınız için.