Kali linux running simple-cdd hatası

Dün 2021.2 changelog bölümünden 64 bit installer iso sunu indirdim ve yıllardır kullandığım win32diskimager ile usb ye boot ettim. Dual boot için 100 gb lık disk oluşturdum. Neyse bütün adımları yaptım sona doğru kurulum bitiyor kısmında “kali linux running simple-cdd” bu yazı çıktı 15 20 dk bekledim değişmedi. Bende 2 saatlik film açtım film bitti hala aynınyazı var. Neyse power düğmesinden kapattım yeniden başlatınca kali açıldı bu seferde laptop hiç bir ağı görmüyo. Wifi adaptör takıp denedim ağa bağlanıyor ama hiç bir siteye girmiyo ping de atılmıyo. Yeni bi hata galiba internette böle bi bilgi yok. Eski kali iso larını denedim böle bir sorun çıkmadı bilen varsa duman yaksın…

Bu hatanın sebebi internete wi-fi ile bağlanman. Ethernet kablosuyla bağlayınca bir sıkıntı çıkmıyor. Eğer yine olmazsa live iso dosyası ile usb oluşturup oradan indirmeye çalış.

Aga baglanmakla “siteye girmek” / ping atmak arasinda bakilacak/denenecek bir suru sey var. Bunlari bilmiyorsan Kali linux sana gore olmayabilir.

Bi de ping calismiyorsa verdigi hata mesaji agdaki probleme isik tutabilir.

2 Beğeni

Eternet ile kurmayı denediğim de gene kurulum bitmiyor ama kapatıp açınca wifiları görebiliyorum. Siteler açılmıyor.

Hocam wifi çalışmıyor? Neyi deneyebilirim? Wifi adaptör taktım onuda görmedi. Eternette görmüyo? Kali linux prosu değilim tabi. Bilmiyosan kullanma derken? Araba sürmeyi biliyomusun? Arabanın bütün parçalarını bilmiyosan araba kullanma demek gibi anlamsız dediğin.

Modern 2020 model arabayi surersin belki ama 85 model arabayi kullanmak istiyorsan butun parcalari bilmen lazim.

Kali gunluk kullanim distrosu degil, penetration testing distrosu. Kullanmak istiyorsan en azindan basit networking bilmen lazim.

1 Beğeni

Bu bağlantı seni doğrudan istediğim yere götürecek. Oradan güncel stabil sürüm olan Kali.2021.2 sürümünü indir. Disk imajını daha sonra USB belleğe yazdır. Ben çoğunlukla Balena Etcher kullanıyorum. Şimdiye kadar en az hatayla karşılaştığım uygulama bu. Daha sonra boot et. Bu imaj normal imajdan farklı olarak bazı ek özelliklere sahip. Sistemi kurmadan çalıştırmak bunlardan bir tanesi. Tabii normal imaja göre eksiklikleri de var. Kurulum sırasında hangi masaüstü ortamını seçeceğine karar vermek gibi…

1 Beğeni