Kamera görüntüsü

Herkese merhaba,
Kamera modülünden görüntümüzü kablosuz haberleşme ile 500 metreden iletmemiz gerekmekte.
Aynı zamanda görüntümüzü kayıt etmemiz gerekmekte.
Sistem için esp32 ve arduino kullanalım diyoruz ancak kayıt sistemi için ne yapabiliriz bilmiyoruz ayrıca kablosuz haberleşme için xbee modülü kullanacağız ve bu da demek oluyor ki xbee modülünde ki diğer verilemizi iletmek için yer’de kullancağamız iki farklı anten sistemi olacağı anlamına geliyor.Bu da tercih etmek istemediğimiz bir durum.
Önerileriniz görmek isterim,saygılar.

Sanırım teknofest tarzı yarışmalara katılmak istiyorsunuz. Kamera ile görüntü alacaksanız size önerim Raspberry pi 3 veya deneyap kart almanızdır. Çünkü onların kameralar için özel giriş yerleri bulunuyor. 500 metre xbee için ideal fakat kilometrelerce uzaklıktan bağlantı kurmak istiyorsanız LoRa modüllerini kullanabilirsiniz. Eğer video gönderecekseniz, görüntü aktarımında fazlaca veri iletimi gerçekleşeceğinden görüntü kalitesinden ve de kare hızından ödün vermeniz gerekecektir (Haberleşme modüllerinden ötürü). Kamera seçiminizi de buna göre yapabilirsiniz. Kayıt edecekseniz de bunun için SD karta ihtiyacınız olacak. Raspberry Pi 3 kendi içerisinde SD Kart bölmesi barındırırken Arduino’da bu yoktur. Ek olarak SD Kart modülü almanız gerekecek. SD kart hafıza boyutunu da dikkatle seçmenizde fayda var.

2 Beğeni

Nasil bir goruntuden bahsediyoruz? Bu mesafede yuksek bandwidth’e sahip teknolojiler fanilerin kullanimina pek acik degil. Ozel sartlar altinda 802.11* olabilir.

Hangi tarafta?

Kamera modulu nereye baglanacak?

Yer?
XBee modulu kullanacaksaniz ikinci anten sistemi nereden geliyor?

Problemi bilmedigimiz icin yazdigin cozumler hakkinda oneri yapmak zor.