Kapsamli Guncel PyQt5 Belgesi var mi?

Istihzadaki gibi PyQt5’i de kapsamli anlatan guncel bir belge var mi? Ya da calismasi yapiliyor mu acaba.

şuan bir pyqt5 proje üzerinde çalışıyorum fakat ne sorunla karşılaşırsam karşılaşayım güncel bir bilgiye insanlara sormaktan başka türlü ulaşamıyorum eğer daha pyqt5 e başlamamışsanız tavsiyem pyside6

PyQt5 e yeni basladim, iyi kötü bir şeyler öğrendim. Yinede yolun basindayim. PySide6’yi ilk defa sizden duyuyorum. PySide6 ile ilgili Türkçe kaynaklar var mı? Ayrıca, ikisi arasinda fark var mı? Biraz önbilgi verirmisiniz.

Pygulet miydi cok var

pyqt5 de bir hata aldığımda ve google da arama yaptığımda önüme pyside6 yada pyside2 belgeleri çıkıyor genel olarak forumlarda , stackoverflow da falan. Bir diğer konu ise pyqt5 de animasyon yapmayı denedim Uİ için ve pek başarılı sonuçlar alamadım belki benim yeterli bilgiye sahip olmamandan kaynaklıdır ama youtubeda Uİ videoları izlediğimde genel olarak tüm uilarda pyside2 ve pyside6 kullandıklarını gördüm istediğim Ui yapamıyorum projeye başlamadan önce fark etseydim kesinlikle pyside6 kullanırdım

Biraz arastirdim PyQt5 ve PySide6 aynıymış. sadece PyQt5 yerine PySide6 yazilacakmiş. İngilizce Kaynaklar olabilir ama ben ingilizce bilmiyorum. PyQt5 ile farklari yoksa, kaynak açısından PyQt5 le yola devam etmeliyim.

GitHub - ibrahimirdem/turkce-python-kaynaklari: Türkçe olarak hazırlanmış Python programlama dili ile ilgili içeriklerin derlendiği sayfa. bu adreste PyQt ve PySide ile alakalı bir kaç kaynak mevcut.

Tesekkur ederim, inceledim lakin icerikler kaldilmis. Olanlarda da pek bir bilgi yok.

Var, sitenin adı da PyQt5 :slight_smile: