Klasör şifreleme

python ile kullanıcı giriş sayfası gibi bir şey yaptım kullanıcı adı ve şifren doğruysa sistem seni onaylicak falan filan herneyse bir klasörümüz olsun ve o klasöre tıklandığında ilk önce yazdığım kullanıcı adı ve şifre soran programın gelmesini kullanıcı adı ve şifre doğruysa giriş yapılmasını yanlışsa girilmemesini istiyorum nasıl yapılabilir bilgisi olan var mıdır ?

Isletim sistemine bagli

Calistiginda kullanici adi/sifre sorup ona gore bir klasor yaratan veya icini degistiren bir program yapmak mumkun, fakat “klasore tiklandiginda […] programin gelmesi” klasorun oldugu arayuze bagli. Windows/Explorer icin soruyorsan Microsoft boyle bir mekanizmayi gizlice yerlestirdiyse sasirmam ama gizli mekanizmalari pek uzun yasamiyor.

Normal sifrelenmis klasorler nasil calisiyor inceledin mi?

2 Beğeni

Windows ile şu ana kadar bu tarz, dediğin kodları yapmayı çok denedim. Fakat bir türlü istediğim -senin yapmak istediğin gibi- yapamadım, daha doğrusu bir araştırma sonucu bulamadım.

Bence klasörü, kişinin bulamayacağı, hiç aklına gelmeyeceği bir yere sakla, sonra masaüstüne bir dosya koy, dosyanın da ikonunu klasör yap, sonra o giriş programı açılsın ve bilgiler doğru olursa, o gizlenmiş klasör açılsın.

Kriptoloji koca bir bilimdalı. Burada gerçekten şifrelenir mi, şifreler nerede saklanır, ne kadar güvenlidir tartışmaya açık.

O konuda uzunca bir yazı yazmak gerekir.

Bunun yerine falan filan her neyse yazan birinin çok da detayını öğrenmek istediğini düşünmediğimden google engineering yapıp geçtim.

GitHub - abhishake21/Encryption-App: A simple python program that lets you Encrypt and Decrypt files and folders using a password and salt of your choice.

Bu da yukarıdaki kaynağın blog sayfası.

Encrypt and Decrypt files/folder with a password and salt of your choice using Python. | by Abhishek | Medium

Bu kadarı yetiyorsa artık.

2 Beğeni