def updateArticle(request,id):
article = Article.objects.filter(id=id,author=request.user).first()
if (article is None): messages.error(request,"Böyle Bir Makale Yok Veya Bunu Yapmaya Yetkiniz Yok!");return redirect("article:dashboard")
article_tags = article.tags
selected_tags = request.POST.getlist('tags')
form = UpdateArticle(request.POST or None,request.FILES or None,instance=article)
if (article is not None):
if (form.is_valid()):
article = form.save(commit=False)
article.tags = selected_tags
article.save()
messages.success(request,"Makaleniz Başarıyla Güncellendi!")
return redirect("article:dashboard")
if (article is not None):
return render(request,"updateArticle.html",{"form":form,"selected_tags":article_tags})
merhabalar ben kodun şu kısmını anlamadım ve sizden açıklamanızı isteyeceğim: şimdi UpdateArticle formu instance ile dolduruluyor burası tamam ama varsayalım ki get isteği olsun şimdi instance ile bu form doldurulduğu için istek get olsa dahi yinede form.is_valid() kısmından geçip kaydetmeyemi gider giderse neden gider? Yoksa get olduğu için instance ile doldurulması göz ardı edilip render kısmınamı gider giderse neden gider? şimdi eğer get olsada is_valid() doğrulanacak olursa demek oluyor ki asla render kısmına gitmeyecek ama kodu denediğimde gayette gidiyor doğru çalışıyor yani instance ile doldurulması göz ardı ediliyor veya başka bir mantık var ben bilmiyorum bunu bana açıklarsanız çok sevinirim.