Kuantum Bilgisayarlarda kod yazma

Merhaba sevgili forum üyeleri.Aklıma birkaç gündür bir soru takılmıştı ve şimdi onu sizinle paylaşıyorum.
Biliyorsunuz ki Kuantum fiziği ile çalışan Kuantum bilgisayarlar kullanılmaya başlandı.
Ama bu bilgisayarların işletim sistemi nasıl çalışıyor,yazıldığı dil ne,Python gibi dillerden farkı ne ?
lütfen fikirlerinizi belirtmeyi unutmayın

Merhaba.

Nerde kullanılmaya başlandı? Daha geliştirilme aşamasındalar.

İşletim sistemleri falan yok.

Henüz sistem fiziksel olarak yeterince gelişmediği için ortada pek dil yok, dil geliştirmeye çalışan da çok yok (bilgisayarları geliştirmeye çalışanlara kıyasla). Bilgisayarların yeni yeni geliştirildiği, mesela 1-2 Kilobaty’lık bir RAM’ın çok büyük sayıldığı zamanlarda Python gibi bir dil ortaya çıkabilir miydi sizce? C bile yoktu. Kaynaklar o kadar küçüktü ki assembly kullanılıyordu. Ve bilgisayarın kapasitesi olmadığı için daha yüksek seviye dillere ihtiyaç duyulmuyordu.

Şu anda kuantum bilgisayarlar geliştirilme aşamasında, üzerine kurulu oldukları fizik kuralları da modern fiziğin üzerine kafa yorduğu konular olduğu için geliştirilmesi zor oluyor. Dil olarak ise onlar için assembly sayılabilecek diller mevcut. Sözdizimi olarak basit diller oluşturmak ve kullanmak günümüzde çok rağbet görüyor ve daha kolay, o yüzden daha kolay bir kaç dil de var ama ortada yapılabilen pek bir şey yok. Python’da bile kütüphanesi var mesela (tabii ki kuantum bilgisayarlar Python çalıştırmıyor, yanlış anlaşılmasın), basit işlemler yapılmaktan ileri geçilemiyor.

2 Beğeni