Küçük bir otomasyon yardımı

Merhaba,

Python’da yeniyim. Kafamdaki bir yapı hakkında yardımınızı rica edeceğim. Fikir verirseniz çok makbule geçer.

• “A” değişkeninde “X.txt” (1GB) dosyasından aldığım her barkod satırını “B” değişkeni ile birleştirip oluşan veriyi “Y.txt”(500MB) de aratmak istiyorum
  • Bu aratma sırasında ekrana “aranıyor…” şeklinde print ederek ayrıca geçen zamanı da yazdırmak istiyorum.
  • Eğer değer bulunursa satır numarası ile ekrana ve ayrı bir dosyaya not tutmak.

** Birleştireceğim veriler liste tipidir.

Hangi yolu izlemeliyim? Döngüleri çok az biliyorum. Birde yüksek hızı elde etmek için ne yapmalıyım? Fikir verebilir misiniz?

Teşekkürler.

thread modülüne ihtiyacın var. Onun içinde biraz bak

1 Beğeni

Yanıt için teşekkürler. Birleştirme işlemi için “extend” kullanabilirim sanırım değil mi? Birde döngü olarak hangisini kullanmam gerekli acaba

Nasil bir aramadan bahsediyoruz? Ornek veri ve islem var mi?

print("araniyor")
start_time = time.monotonic()
sonuc = ara(A, B, Y)
end_time = time.monotonic()
elapsed = end_time - start_time
print(f"{elapsed:.3f} saniye surdu")
  1. Dosyalari okuyup degiskenlere atan fonksiyon/fonksiyonlar
  2. A, B ve Y degiskenlerini parametre olarak alip arama yapan fonksiyon
  3. Sonucu dosyaya yazan kod/fonksiyon
  1. ve 2. parcanin birbirinden bagimsiz olmasi icin A, B, Y ve sonuc degiskenlerinin neye benzeyecegini (veri tipini, veri semasini) belirlemek gerekiyor. Buraya sorarken de GB’lik dosyalari atamayacagimiz icin ornek vermek gerekecek. Mesela A = ["barkod1", "barkod2"], B = "uretici42", Y = [...]

Hizinin yuksek olmasini istediginiz seyin ne oldugunu tanimlayarak baslamaniz lazim.