Kulanıcıların online olup olmamasını öğrenme ozeliği hk?

Merhaba,

Bazi sitelerde online olan kulanicilar online ,ofline olanlar ofline gozukuyor. Bu ozeligin calisma mantigi nedir? Ben şöyle düşündüm de, siteler beli araliklarla get methodu kulansa (10 saniyede bi) onlinsa beli olur ,cevrim disiysa belli olurdu fakat sitelerin networkunu izlemeye aliyorum ama herhangi bir request yok.

Or discord da networkten bakinca herhangi bir get vb. Yok ama onlinleri nasil anliyor?

Cevaplar için tesekur ederim…

Bazı sitelerde Javascript yardımıyla long polling denilen yöntem kullanılıyor, bağlantı kopmadığı sürece online olmuş oluyorsunuz. Ama bu yöntem çok kullanılmıyor.

Bazı siteler de kullanıcının son aktivitesini takip ediyor. Belirli bir süreden daha uzun sürede sitede hiçbir etkileşimde bulunmayan kullanıcılar offline olarak işaretleniyor. Genellikle bu yöntem kullanılıyor.

6 Beğeni

Valorant’ta bunu test etmiştim. @coderistan’ın dediği gibi son kullanıcı hareketlerine bakıyorlar. 3dk.'dan fazla hareketsiz durursan AFK sayılıyorsun. Discord’ta yüksek ihtimal hangi sunucuya girdiğini, hangi kanalı okuduğunu izliyordur. Bu da aynı sistemle çalışıyor.

2 Beğeni

Efm biz python ile bu bağlantıyı nasıl kurabiliriz?(seleniyum disinda)

Selenium ve bu konu arasındaki ilişkiyi nasıl kurdunuz? Ben kuramadım, baya olmuş cevap vereli.

Seleniyum ile sayfayı acına bağlantı kurulacaktır diye söylemiştim.

Göremedim malesef… Sadece kullanıcıların online olup olmadıklarının kontrolünün nasıl yapıldığı konusunu konuşuyorduk. Ama sanırım siz bu istekleri yakalama peşindesiniz anladığım kadarıyla.

Selenium ile istekleri takip etmenizin bir anlamı yok. Selenium otomatize işlemler için kullanılıyor genelde. Bir client ve bir server arasındaki trafiği takip etmek istiyorsanız bunun birçok yolu var. Mesela burpsuite kullanarak siteyi proxy üzerinden yönlendirebilir, her isteği tek tek burpsuite üzerinden takip edebilirsiniz.

1 Beğeni