Kullanıcının etiketleyeceği isimlere erişmek

@Bot.command()
async def game(ctx, *args):
    if "heads_or_tails" in args:
        await ctx.send(heads_or_tails.tossUp())
        
    elif "russian_roulette" in args:
        await ctx.send("💣Game Has Started💣")

Bu kodlar sayesinde kullanıcı chat’e >game heads_or_tails ( yazı tura ) yazdığında dönen yazı veya tura değeri chate send ediliyor. Bir oyun daha yapmak istedim ve rus ruleti yapmayı denemek istedim. Kullanıcı chat’e >game russian_roulette [etiketlenen bir kullanıcı] [etiketlenen bir kullanıcı] şeklinde bir komut girecek ve oynayacak olan kişiler belirlenip oyun başlatılacak. Ancak etiketlenen kullanıcılara nasıl erişeceğimi bilmiyorum. Mesela >game'den sonra gelecek olan tüm yazılara *args ile erişebiliyorum. Ancak benim erişmem gereken şeyler sadece yazılıp etiketlenecek olan kullanıcılar. Bu etiketlenecek olan kullanıcılara nasıl erişebilirim ?

Kullanıcıların ID’lerini almanız gerekiyor.

Reklam gibi bir şey. Yine de okuyun.

Yazılımcılar Kafe kurucularından mhmt.dnz kullanıcısına aynı sorunun benzerini sormuştum (Bot etiketlendiği zaman prefixini mesaj olarak atsın diye). Yardımcı olacaktır. Ayrıca yine o sunucuda bulunan <58 karakterleri ile başlayan uzun bir kullanıcı ismi var, Taydem Bot’un yapımcısı. Onda düello özelliği var, cevap alamazsanız ona da sorabilirsiniz. Fazla reklam için kusuruma bakmayın.

1 Beğeni

Sorunumu Çözdüm. args[1:] demek >game russian_roulette kısmından sonrasına tekabül edecek. Buradan yola çıkarak amacımı gerçekleştirebilirim.