Küme parantezinin doğru kullanımı


Merhaba, java eğitimi almaya yeni başladım ve sanırım yardımınıza ihtiyacım var. Yazmış olduğum kod çalışıyor ancak hatalı çalışıyor. Ben istiyorum ki kodumdaki else ifadesi hem else ifin hem de ifin değili olsun ama olmuyor yapamıyorum. Birçok farklı kombinasyon denedim ama başarısız oldum. Mesela klavyeden A’yı girdiğimde else if satırı değil else satırı okunuyor. Ne yapmam gerektiği konusunda yardımcı olursanız sevinirim, iyi günler.

Merhabalar,

Kodunuzda Ekran goruntusunde bir hata gorunmuyor. Sorunuzu sunlara dikkat ederek genisletirseniz yardim edilebilecek bir hale gelebilir:

#4, #6, #7

Kume parantezlerinin kullaniminda bir hata yok ama tutarli ve okunabilir olmasi acisindan 4.–6. satirlara da koymak isteyebilirsiniz.

iyi geceler,
else ifin parantezini kapattığım zaman da else, else ifin içerisini okuyamıyor. kodu ilk yazdığımda if, else if ve elsenin başına ve sonuna koymuştum zaten garantiye almak için ama çalışmadı(daha doğrusu doğru çalışmadı). hatanın sebebini anlayabilmiş değilim henüz. biraz daha çalışsam daha iyi olacak. teşekkür ediyorum yine de yanıtınız için.

Orada uc (hatta 4, hatta 5) degisik blok var. Birbirlerinin “iclerini okuyamamalari” normal.

Kodda uc adet warning var, nelermis acaba?

aradaki eşittirler yüzündenmiş değişkeni string ile tanımladığım için sanırım

Ne oldugunu anlamakta fayda var, onemli bir sey olabilir.

2 Beğeni