Link kısaltma sitelerinin gelecekleri

Merhabalar,

Link kısaltma sitesi kurmak ve bununla gelir elde etmek eskiden oldukça kullanılıyordu. Yüzbinlerce tıklanma alan kısaltılmış linkler sayesinde büyük meblalarda para kazanılabiliyordu.

Ancak artık devir değişiyor ve bu sitelerin kullanımının azaldığını düşünmekteyim. Ancak ülkemize baktığımızda güvenilebilecek bir link kısaltma servisi bulunmuyor. Sizce böyle bir site kurarak gelir elde etmeyi planlamak ve bunu uzun vadede düşünmek hata mı?

1 Beğeni

URL kisaltma cok elzem bir hizmet degil. URL’ler elle cok nadir yaziliyor; kimi zaman “google’da ‘hede’ aratip ikinci sayfaya bak” bile elle yazmaya tercih edilebiliyor. Kisalmaya cok ihtiyaci olan URL’lerin sorumlulugu hedef sitede, onlar ugrassin. Paylasilan URL’lerin uzunlugunu limitleyen sistemler varsa, bir zahmet kaldirsinlar. Butun bunlarin uzerine internet baglantisinin ucuzlamasini ve kisisel verilerin gizliliginin onemsizlesmesini eklersek, uzerinden paylasilan URL’lerin tamamini inceleyip otomatik olarak kisaltan medyumlar bile var.

Neyse, boyle bir hizmete su veya bu sebepten dolayi ihtiyaci olan insanlar her daim cikacaktir ve zaten gereklilikleri/gelecekleri benim umrumda degil. O yuzden zaten yapilmaya karar verildigini varsayalim:

Nasil bir gelir modeli dusunuyorsun?

3 Beğeni

Neredeyse her sitede olduğu gibi, earn-earn tabanlı reklam sistemi.

earn-earn?

Bi de bildigim hic bir URL kisaltma sitesinde reklam yok, olanlardan ornek verir misin?

Hem işi yapanın, hem de bu işi kullananın kazandığı zaman kullanıyorum. Örneğin burada reklamlardan hem linki kısaltan site, hem de belli bir tıklanma seviyesine gelen kullanıcılar site tarafından ödüllendirilip para kazanıyor.

tr.link, link.tr sitelerinde zamanında 30K hit ile günlük 300TL kazanabiliyoruz. Hem onlar gösterdiği reklamla kazanıyor, hem de siteye tıklanma aldırdığımız için onların reklamının küçük bir meblasını bize veriyorlar. Galiba dediğim siteler kapandı ama.

Dediğim şeyleri R10’da yapmış birileri (hem de yeni). İsteyenler bakabilir, proje benim değil : Link Kısaltarak Para Kazanın!! MilyonLink!! - R10.net

Hmm, anladim.

Evet, son 10-15 senedir gordugum yonlendirme sitelerinin hepsi duz yonlendirme yapiyor. Interstitial reklam gosteren bile kalmadi. Sayfayi iframe’de acmaya kalkan filan olursa mevcut butun aletler tarafindan -guvenlik nedeniyle- kinanir diye tahmin ediyorum.

Derken QR kodlarini hatirladim. Online menuye gecmis ne kadar restoran varsa hic birinin QR kodu restoranin ana sayfasina gitmiyor. Ucuncu bir partiden hosting kullanmayanlar bile ucuncu bir partiden redirection aliyorlar.

Herhalde QR yaratmanin “sihirli” bir sey oldugunu dusunuyorlar diyip gectim, sebebini hic sorusturmadim.

1 Beğeni